جانشین نماینده خامنهای :
سپاهیان باید “بدون ترس” دست روی ماشه داشته باشند!
برگرفته از سايت صدای آلمان
حجتالاسلام حسین طیبیفر میگوید “در مجموعه سپاه” باید نیروهایی تربیت شوند که بدون ترس دست روی ماشه داشته باشند. دولت رئیسی بهتازگی لایحهای به مجلس برد که در صورت تصویب ماموران امنیتی را مجاز به استفاده از سلاح میکند.
جانشین نماینده رهبر جمهوری اسلامی در سپاه پاسداران از این نهاد نظامی خواست نیروهایی تربیت کند که “بدون ترس و واهمه دست روی ماشه داشته باشند”.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، حسین طیبیفر، شنبه ۱۱ تیر در مراسم معرفی نماینده جدید علی خامنهای در سپاه استان اردبیل گفت این نیروهای دست روی ماشه باید “از دستاوردهای انقلاب اسلامی و مبانی ارزشی و اعتقادی دفاع کنند”.
حدود دو هفته پیش دولت ابراهیم رئیسی، لایحهای برای اصلاح “قانون حمل سلاح توسط مامورین نیروهای مسلح در موارد ضروری” به مجلس شورای اسلامی ارائه کرد که در صورت تصویب دست نیروهای امنیتی برای استفاده از سلاح را بازتر میکند.
ماده چهار این قانون به مأموران انتظامی اجازه میدهد “برای اعاده نظم و کنترل راهپیمائیهای غیر قانونی، فرونشاندن شورش و بلوا و ناآرامیهایی که بدون بکارگیری سلاح مهار آنها امکانپذیر نباشد” تحت شرایطی از سلاح خود استفاده کنند.
دولت در لایحه خود پیشنهاد کرده حق استفاده از سلاح در این گونه موارد شامل ماموران امنیتی نیز بشود. با این حال به نظر میرسد منظور جانشین نماینده خامنهای در سپاه از تربیت نیروهای دست به ماشه چیزی فراتر از این قانون باشد.
دست روی ماشه یا همان آتش به اختیار خامنهای؟
در قانون یاد شده برای استفاده از سلاح توسط ماموران انتظامی در مواردی نظیر “فرونشاندن شورش و بلوا” پیششرطهایی در نظر گرفته شده از جمله این که به کارگیری سلاح به دستور فرمانده عملیات و در حالتی انجام میشود که “قبلا از وسایل دیگری مطابق مقررات استفاده شده و مؤثر واقع نشده باشد”.
بند ب ماده ۴ همچنین مقرر کرده استفاده از سلاح زمانی مجاز است که “قبل از بهکارگیری سلاح با اخلالگران و شورشیان نسبت به بهکارگیری سلاح اتمام حجت شده باشد”.
درخواست جانشین نمایندگی ولی فقیه در سپاه برای تربیت نیروهای دست به ماشه بیش از این که با این قانون تطبیق کند یادآور توصیه چند سال پیش خامنهای به حامیانش برای “آتش به اختیار” عمل کردن است.
رهبر جمهوری اسلامی خرداد ۹۶ اندکی پس از اعلام پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری در جمع “دانشجویان انقلابی” گفت: «هر کجا فرماندهی مرکزی دچار اختلال شد شما آتش به اختیار هستید.»
تعدیل فرمان آتش به اختیار خامنهای
خامنهای افزود: «گاهی اوقات انسان احساس میکند دستگاههای مرکزی فکر و فرهنگ و سیاست و مانند اینها دچار اختلالاند، دچار تعطیلاند. وقتی دستگاههای مرکزی اختلال دارند، آنوقت اینجا جای همان آتش به اختیاری است که عرض کردم.»
اظهارات خامنهای با نگرانیها و واکنشهای انتقادی زیادی روبرو شد و برخی از اصولگرایان حامی حکومت را نیز به واکنش واداشت. او دو هفته بعد فرمان خود را تعدیل کرد و مدعی شد “آتش به اختیار به معنای کار فرهنگی خودجوش و تمیز است” و معنی آن بیقانونی نیست.
با این حال از حرکتهای اعتراضی سالهای پس از آن تصویرها و ویدئوهای زیادی منتشر شده که در آن ماموران امنیتی و نیروهای لباس شخصی در حال شلیک مستقیم به سمت معترضان به چشم میخورند.
طیبیفر روز شنبه محور اصلی فعالیتها در حوزه نمایندگی ولی فقیه را “توجه روی مبانی اعتقادی، تقویت بینش سیاسی و بصیرتافزایی” عنوان کرد و گفت: «مجموعه نمایندگی ولی فقیه در سپاه در کنار حفاظت و فرماندهی سعی میکنند تا اجازه ندهد ویروس و موریانهای وارد مجموعه سپاه شده و شاکله ارزشی آن را مخدوش کند.»
این اشاره ظاهرا بی ارتباط با تغییر و تحولات اساسی اخیر در برخی پستهای حساس در فرماندهی سپاه پاسداران نیست که گفته میشود واکنشی به آشکار شدن نشانههای نفوذ اسرائیل در دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی جمهوری اسلامی بوده است.
جانشین نماینده خامنهای در سپاه اعتراف میکند: «ما امروز بیش از هر زمان دیگر در برابر همه توطئههای دشمنان به تقویت روحیه معنوی و ارزشی نیاز داریم.»
حمله به آمریکا به خاطر اقدام گروه فرقان
حسین طیبیفر در بخش دیگری از سخنانش با ذکر نمونههایی از آنچه “جنایات آمریکاییها علیه جامعه بشری ایران” خواند ادعای این کشور در حمایت از حقوق بشر را ریاکارانه خواند.
“جنایاتی” که جانشین نماینده ولی فقیه به آمریکا نسبت داده از جمله ترور نافرجام علی خامنهای در تیرماه ۱۳۶۰، انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی در همان سال و بمباران شیمیایی سردشت در جریان جنگ ایران و عراق در سال ۶۶ بود.
مسئولیت این سه واقعه به ترتیب متوجه بازماندگان گروه فرقان، سازمان مجاهدین خلق و رژیم حاکم وقت عراق به رهبری صدام حسین است.