معدنچیان یورت اما میگویند: «مسیر تونل در گذشته نیز از ایمنی مناسبی برخودار نبود، ما بارها این مسئله را به مسئولان مربوطه معدن در شهرستان و استان اعلام کرده بودیم.» معدنچیان یورت میگویند: «این تونل به صورت یکطرفه و محوطه بسته است و وقتی انفجار صورت میگیرد همه موجودات زنده در تونل بر اثر گاز گرفتگی جان خود را از دست میدهند.»
جانباختن معدنچیان معدن زمستان یورت آزادشهر کیفرخواستی دیگرعلیه نظام جمهوری اسلامی
انفجاردر معدن ذغال سنگ زمستان یورت آزادشهر در تاریخ 13 اردیبهشت تا هم اکنون موجب جان باختن 35 کارگردر عمق 1200متری و مصدوم شدن بیش از ۶۷ نفر گردید. فیض الـله کاکوئی(مسئول معدن) درمورد علت بروز این فاجعه می گوید: «از قرار معلوم، ضعف دستگاه تهویه ۲۴ ساعته معدن باعث جمع شدن گاز در فضای معدن شده؛ در ساعت ۱۱ صبح وقتی موتور دیزل از کار میافتد کارگران خارج میشوند و هنگام برگشتن و تعمیر دیزل، با روشن شدن آن، در اثر یک جرقه، و به علت تجمیع گاز انفجار رخ میدهد.». معدن فاقد سیستم ودستگاه سنجش میزان و تراکم گاز بوده است. مسئولین معدن حتی تذکر کارگران درباره تراکم گاز وانتشار آن را نادیده گرفته بودند. این اولین بار نیست که در معادن ایران چنین فجایعی رخ می دهد. اینک کاربدستان رژیم هچون وزیر کار و وزیر صنعت و… همه تمهیدات خود را بکار گرفته اند که این فاجعه را به بی احتیاطی کارگران نسبت دهند. آنان با یاوهگوئی و مانورهای انتخاباتی و همچنین از وحشت بالا گرفتن اعتراضات کارگران میگویند: «وزارت صنعت وضعیت معدن یورت را ایمن ارزیابی کرده بود/ بازرسی اداره کار نیم ساعت قبل از حادثه در محل بود».
معدنچیان یورت اما میگویند: «مسیر تونل در گذشته نیز از ایمنی مناسبی برخودار نبود، ما بارها این مسئله را به مسئولان مربوطه معدن در شهرستان و استان اعلام کرده بودیم.» معدنچیان یورت میگویند: «این تونل به صورت یکطرفه و محوطه بسته است و وقتی انفجار صورت میگیرد همه موجودات زنده در تونل بر اثر گاز گرفتگی جان خود را از دست میدهند.»
بنا به گفته معدنچیان، کارگران معدن در ۲ کارگاه و درهرشیفت ۱۶ ساعته فعالیت میکردند، ولی از سوی دیگر بیمه کارگران بدرستی پرداخت نمیشده است و هر سال تنها برای سه ماه کارگران را بیمه میکردند. به گفته کارگران «از سال ۱٣۹۲ تاکنون مسئولان مربوطه حقوقها را به صورت کامل واریز نکردند و در هر سال ٣ تا ۴ ماه از حقوق ما را نپرداختند.»
درمعادن ایران چون دیگر بنگاهها و کارگاهها قانون جنگل حاکم است .عدم رعایت استانداردهای ایمنی و حفاظت و بازرسی های کار در سایه لغو و مسخ قانون کار، از سوی وزارت کار رژیم نادیده گرفته می شود . علاوه براین سرمایه داران وکارفرمایان و حتی خود دولت برای افزایش سود و کاهش هزینهها، اجرای مقررات و استاندارد ایمنی کار را بی اهمیت تلقی می کنند .چنین شرایطی بروز فجایع و حوادثی را همه روزه در گوشه و کنار ایران رقم میزند. هم اکنون با توجه به تعرض همه جانبه به کارگران و تشدید استثمار آنان از سوی سرمایه داران وکارفرمایان و دولت حامی آنان ، خصوصی سازی و سیاستهای «تعدیل ساختاری» و مقررات زدائی و آزاد سازی دستمزد، سرکوب شدید و بی حد و حصر اعتراضات و مطالبات کارگران، سیاست معوق گذاشتن حقوق کارگران، قردادهای موقت و سفید امضا، عدم برخوداری از حقوق تامین اجتماعی و بازنشستگی و بیمه بیکاری همه وهمه بیان رویکرد وسیاستهای نظام جمهوری اسلامی در رودروئی با کارگران ومطالبات آنان است. نتیجه تبعی ومحتوم سیاست های رژیم ، راندن کارگران به ورطه هلاکت و نیستی است و بروز فجایعی است مانند معدن یورت ،فاجعه پلاسکو و…
جدا از تلاشهای مذبوحانه مسئولین حکومتی برای سلب مسئولیت از خود، این کلیت نظام استبدادی جمهوری اسلامی است که مسئول این فاجعه و جان باختن کارگران در اعماق معدن یورت است.
امروز با جان باختن معدنچیان یورت روشن تر شده است که چنانچه کارگران به مبارزه مشترک، سراسری و متحدانه برای برهم زدن تعادل قوای کنونی برنخیزند و وتا این نظام برقرار است، دربر همین پاشنه خواهد چرخید و رنجها وآلام کارگران پایانی نخواهد داشت .حیات وزندگی و جان کارگران بازیچه دست سرمایه داران و دولت حامی آنان خواهد بود.
سازمان اتحاد فدائیان خلق ایران، ضمن اعلام صمیمانهترین همدردی ها با خانواده معدچیان جان باخته، ازهمه فعالین کارگری ،تشکلهای مستقل کارگری ،نهاد ها و تشکل های مدافع حقوق کارگران، احزاب و اپوزیسیون چپ و دموکرات دعوت می کند تا همه تلاشهای خود را در حمایت ازمعدنچیان یورت و کارگران ایران بکارگیرند.
سازمان اتحاد فدائیان خلق ایران
١٥ ارديبهشت ۱٣۹۶ – ۵ می ۲۰۱۷