با افزایش نگرانی از تشدید بحران انسانی، آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد، یک بار تاکید کرد که جنگ در غزه «مصائب وحشتناک انسانی» به دنبال داشته است و از طرفهای درگیر و کشورهای میانجی خواست «به دلایل بشردوستانه آتشبس فوری برقرار کنند.» آقای گوترش امروز همچنین خواستار «آزادی بیقید و شرط گروگانها» و افزایش فوری کمکهای بشردوستانه شد.
جنگ در سراسر غزه تشدید شده است؛ گوترش خواستار آتشبس فوری شد
بی بی سی: جنگ در شمال و جنوب غزه شدت گرفته است و نزدیک به ۳۰۰ هزار فلسطینی، که در رفح پناه گرفته بودند، با هشدار اسرائیل برای ترک محل آواره شدهاند.
با افزایش نگرانی از تشدید بحران انسانی، آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد، یک بار تاکید کرد که جنگ در غزه «مصائب وحشتناک انسانی» به دنبال داشته است و از طرفهای درگیر و کشورهای میانجی خواست «به دلایل بشردوستانه آتشبس فوری برقرار کنند.»
آقای گوترش امروز همچنین خواستار «آزادی بیقید و شرط گروگانها» و افزایش فوری کمکهای بشردوستانه شد.
در همین حال مصر، از میانجیهای اصلی مذاکرات آتشبس، اعلام کرد که در پرونده شکایت از اسرائیل به اتهام «نسلکشی» در دیوان بینالمللی کیفری به آفریقای جنوبی میپیوندد.
ارتش اسرائیل دیشب اعلام کرد نیروهایش برای مقابله با استقرار دوباره نظامی حماس عملیاتی را در جبالیا آغاز کردهاند.
گردانهای عزالدین قسام، شاخه نظامی حماس صبح یکشنبه گفتند که درگیریهای شدیدی با نیروهای اسرائیل در اردوگاه جبالیا در شمال غزه در جریان است.
جبالیا در میان هشت اردوگاه اوارگان در غزه بزرگترین است. ساکنان این اردوگان بیش از ۱۰۰ هزار نفر برآورد میشوند. اغلب آنها فلسطینیهایی هستند که در سال ۱۹۴۸ که کشور اسرائیل تاسیس شد از شهرها و روستاهای محل سکونتشان آواره شدند.
جبالیا در حمله زمینی اسرائیل به شمال رفح پس از عملیات هفتم اکتبر حماس، بارها هدف حملات زمینی و هوایی قرار گرفت.
یک شاهد عینی به بیبیسی گفت حملات هوایی به این اردوگاه از دیشب تا امروز ادامه داشته است.
یکی از ساکنان شمال غزه به بیبیسی گفت ارتش اسرائیل شنبهشب اعلامیههایی بر شهر فروریخت و خواستار خروج مردم از شمال به غرب شهر غزه شد.
او در حالی که صدای انفجار به گوش میرسید به بیبیسی گفت: «هر بار که در مکانی مستقر میشویم دستورالعمل تازهای برای ترک آن دریافت میکنیم.»
یکی دیگر از ساکنان شمال غزه به بیبیسی گفت علیرغم دستورالعملها در خانهاش خواهد ماند: «ما قبلا آواره بودیم و بمباران شدیم، سپس برگشتیم. خانهمان ویران شده. دیگر آواره نمیشویم.»
ارتش اسرائیل همچنین تانکهای خود را به زیتون، حومه شرقی شهر غزه بازگردانده است. ساکنان میگویند گلولهباران ساختمانها و خانهها در این منطقه نیز ادامه دارد.
این حملات در حالی صورت میگیرد که ارتش ماهها پیش اعلام کرده بود که کنترل بیشتر این مناطق را به دست گرفته است.
امروز همچنین مقامهای درمانی حماس در غزه اعلام کردند شمار کشتهشدگان فلسطینی به ۳۵ هزار نفر رسیده است.
وضعیت بحرانی در رفح؛ شدت گرفتن جنگ در شمال و جنوب غزه
اونروا، آژانس امدادرسانی سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی، امروز تایید کرد که حدود ۳۰۰ هزار فلسطینی از هفته گذشته از رفح آواره شدهاند.
اونروا از «جابهجایی اجباری آوارگان» ابراز نگرانی کرده است.
نهادهای بینالمللی و متحدان اسرائیل بارها درباره حمله زمینی به رفح در جنوب نوار غزه هشدار دادهاند.
اسرائیل هفتههاست که میگوید برای نابودی کامل حماس به رفح حمله زمینی خواهد کرد. بنیامین نتانیاهو نیز گفته بود توافق یا عدم توافق درباره آتشبس بر تصمیم اسرائیل برای حمله به رفح تأثیری نخواهد گذاشت.
پنج روز پیش، پس از آنکه حماس ناگهان اعلام کرد شرایط آتشبس که با میانجیگری مصر و قطر و آمریکا در قاهره را میپذیرد، اسرائیل شبانه گذرگاه مرزی رفح در طرف فلسطینی را تصرف کرد.
پیش از هشدار اخیر اسرائیل برای تخلیه بخشهایی از رفح، تخمین زده میشد که در این شهر حدود ۱/۵ میلیون فلسطینی پناه گرفتهاند که اغلب آنها از بخشهای دیگر به جنوب پناه برده بودند.
به گفته اونروا «هیچ مکان امنی» در غزه برای فرار آوارگان وجود ندارد.
نگرانی از حمله زمینی اسرائیل به شهر رفح، یکی از دلایلی بود که آمریکا ارسال محموله بمبهای خود به اسرائیل را متوقف کرد.
مصر، که از میانجیها مذاکرات آتشبس بود، تصرف گذرگاه رفح در غزه را بهشدت محکوم کرد.
مصر امروز هم رسما اعلام کرد از پرونده شکایت آفریقای جنوبی از اسرائیل به اتهام «نسلکشی» در غزه حمایت میکند. برخی تحلیلگران این اقدام مصر را غیر منتظره خواندهاند.