جمشید شارمهد اعدام شد : برلين سفیر ایران در برلین را احضار کرد

مرکز رسانه قوه قضائیه جمهوری اسلامی با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرد که “پس از طی روال قانونی و تایید نهایی رای دادگاه در دیوان عالی کشور”، حکم اعدام جمشید شارمهد صبح روز دوشنبه ۲۸ اکتبر (۷ آبان) به اجرا درآمده است.

احضار سفیر ایران در برلین در پی اعدام جمشید شارمهد

دويچه‌وله: وزارت خارجه آلمان همراه با احضار سفیر ایران در برلین در پیامی در پلتفرم اکس اعلام کرد: «ما اعتراض شدید خود نسبت به این اقدام رژیم ایران را اعلام کرده و حق انجام اقدامات بیشتر را برای خود محفوظ می‌داریم.»

وزارت خارجه آلمان روز سه‌شنبه ۸ آبان ماه با انتشار پیامی در شبکه اکس اعلام کرد که به دنبال اعلام اجرای حکم اعدام جمشید شارمهد، شهروند ایرانی-آلمانی، سفیر خود را از تهران برای مشورت فراخوانده است.

این وزارتخانه همچنین اعلام کرد که سفیر آلمان در تهران در دیدار با وزیر امور خارجه ایران، نسبت به اعدام جمشید شارمهد به شدت اعتراض کرده است.

وزارت خارجه آلمان از “احضار سفیر ایران در برلین، در اعتراض به  اعدام جمشید شارمهد، شهروند دوتابعیتی ایرانی-آلمانی” خبر داد.

به گزارش خبرگزاری آلمان، این وزارتخانه در پیامی در پلتفرم اکس اعلام کرد: «ما اعتراض شدید خود نسبت به این اقدام رژیم ایران را اعلام کرده و حق انجام اقدامات بیشتر را برای خود محفوظ می‌داریم.»

پیشتر اولاف شولتس، صدراعظم و آنالنا بربوک وزیر امور خارجه آلمان اعدام جمشید شارمهد را به شدت محکوم کرده بودند.

مرکز رسانه قوه قضائیه جمهوری اسلامی با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرد که “پس از طی روال قانونی و تایید نهایی رای دادگاه در دیوان عالی کشور”، حکم اعدام جمشید شارمهد صبح روز دوشنبه ۲۸ اکتبر (۷ آبان) به اجرا درآمده است.

غزاله شارمهد: جهادگران بزدل حکومت اشغالگر پدرم را کشتند

غزاله شارمهد، دختر جمشید شارمهد دو دولت آمریکا و آلمان را به دلیل سکوت در برابر به گروگان گرفتن پدرش در طول چهار ساله گذشته محکوم کرد و خواستار بازگرداندن فوری جسد پدرش در صورت تائيد اعدام او شد.

غزاله شارمهد، دختر جمشید شارمهد که به گفته جمهوری اسلامی “صبح روز دوشنبه ۷ آبان حکم اعدام او اجرا شده”، با انتشار پیامی در شبکه اکس خطاب به پدرش نوشت: «در حالی که در سکوت منتظر هستم، پیوند ما از هر واژه‌ای فراتر می‌رود.»

در ادامه متن او آمده است: «وزارت امور خارجه آلمان و وزارت امور خارجه آمریکا به‌زودی با من صحبت خواهند کرد و من خواهم فهمید که آیا مدرکی دارند که نشان دهد جهادگران بزدل رژیم اشغالگر اسلامی از ترس وجودت، تو را به قتل رسانده‌اند؟»

غزاله شارمهد با طرح پرسش‌هایی انتقادی از دولت‌های آلمان و آمریکا ادامه داد: «در طول چهار سال گذشته این دو کشور (آمریکا و آلمان) برای یک شهروند آمریکایی-آلمانی که در دبی ربوده و به‌زور به ایران منتقل شد، چه کرده‌اند و به‌جز فراموش کردن او در هر مذاکره گروگان‌گیری، چه دستاورد دیگری دارند؟»

کمپین حقوق بشر در ایران نیز با انتشار بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن اقدام جمهوری اسلامی در اعدام جمشید شارمهد تاکید کرد: «جمهوری اسلامی با اعدام جمشید شارمهد بار دیگر نادیده گرفتن حقوق بشر و تمایل خود برای خاموش کردن مخالفان نشان داد.»

شولتس اعدام جمشید شارمهد را یک “رسوایی” خوانده و تصریح کرد که او امکان دفاع از خود در محاکمه‌ای [عادلانه] را نداشته است.

آنالنا بربوک نیز در بیانیه خود تصریح کرد: «قتل جمشید شارمهد بار دیگر نشان می‌دهد که در تهران چه رژیم بی‌رحمی حاکم است؛ رژیمی که علیه جوانان خود، علیه مردم خود و علیه اتباع خارجی با مرگ برخورد می‌کند. این امر نشان می‌دهد که حتی تحت حاکمیت دولت جدید نیز هیچ‌کس در امان نیست.»

بربوک در این بیانیه همدری عمیق خود با خانواده این شهروند ایرانی‌آلمانی را ابراز کرد و گفت: «امروز برای خانواده او بدترین اتفاق ممکن رخ داده است … خانواده‌ای که همواره در تماس نزدیک با ما بوده‌اند و هستند، و این فقدان وحشتناک را تجربه می‌کنند.»