اولین جلسه دادگاه او ۲۷ خرداد سال جاری در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی، بابت اتهاماتی از جمله بغی و عضویت در یکی از گروه های اپوزیسیون مخالف برگزار شد.
وریشه مرادی، زندانی سیاسی کُرد، به اعدام محکوم شد
منابع حقوق بشری خبر دادهاند که وریشه مرادی، زندانی سیاسی کرد، به اتهام «بغی» به اعدام محکوم شده است.
شبکه حقوق بشر کردستان شامگاه یکشنبه ۲۰ آبان ماه اعلام کرد که این حکم از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی برای این زندانی سیاسی صادر شده است.
بنابر گزارشها خانم مرادی در زمان بازداشت در سلول انفرادی نگهداری و شکنجه شده و در جلسات دادگاه به او و وکلایش اجازه دفاع ندادهاند.
در کیفرخواست اولیه او، صدور حکم حبس درخواست شده بود که مجازات آن حداکثر ۱۵ سال حبس است، اما قاضی صلواتی برای او حکم اعدام صادر کرده است.
شبکه حقوق بشر کردستان همچنین اعلام کرده که وریشه مرادی از ۱۷ اردیبهشت امسال از حق ملاقات با خانواده نیز محروم بوده است.
یک ماه پیش رسانههای حقوق بشری اعلام کرده بودند که خانم مرادی در اعتراض به بلاتکلیفیِ پرونده خود و همزمان با روز جهانی مبارزه با مجازات اعدام دست به اعتصاب غذا زد.
خانم مرادی مردادماه ۱۴۰۲ در حومه سنندج بازداشت شد و بهمن همان سال از سوی دادگاه انقلاب تهران بابت اتهام «بغی» تفهیم اتهام شد.
این اتهام بهدلیل عضویت در «جامعه زنان شرق کردستان» معروف به «کژار» به این فعال کُرد وارد شده است.
اولین جلسه دادگاه او ۲۷ خرداد سال جاری در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی، بابت اتهاماتی از جمله بغی و عضویت در یکی از گروه های اپوزیسیون مخالف برگزار شد.
جلسه دوم دادگاه او پس از ماهها تعویق سرانجام ۱۴ مهرماه برگزار شد و او پس از آن در وضعیت بلاتکلیفی قرار گرفت.
در قوانین جمهوری اسلامی اتهام «بَغی» به معنای «قیام مسلحانه علیه نظام» تعریف شده است و میتواند حکم اعدام را برای متهم در پی داشته باشد.
ماه گذشته کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل در مورد افزایش چشمگیر شمار اعدامها در ایران هشدار دادند و خواستار توقف فوری این احکام شدند.