رژيم اعدام و جنايت، عباس کورکور را اعدام کرد

سازمان حقوق بشری هه‌نگاو اجرای حکم اعدام مجاهد کورکور را قویاً محکوم و نسبت به موج جدید اعدام‌ها در ایران هشدار می‌دهد. با استناد به آمار هه‌نگاو، طی ۱۶۱ روز نخست سال ۲۰۲۵ دست‌کم ۵۸۲ زندانی از جمله ۱۹ زندانی سیاسی، مذهبی و امنیتی در زندان‌های جمهوری اسلامی ایران اعدام شده‌اند.

به نقل از :

مجاهد کورکور از بازداشت شدگان جنبش ژن ژیان ئازادی در شهر ایذه اعدام شد

سازمان حقوق بشری هه‌نگاو : حکم اعدام مجاهد کورکور (عباس)، شهروند لُر و متهم پرونده کیان پیرفلک کودک ۱۰ ساله‌ای که در جریان جنبش ژن ژیان ئازادی با شلیک مستقیم نیروهای حکومتی کشته شده بود، هم‌زمان با سال روز تولد این کودک اجرا گردید.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، سحرگاه چهارشنبه ۲۱ خرداد ۱۴۰۴ (۱۱ ژوئن ۲۰۲۵)، حکم اعدام مجاهد کور کور شهروند لُر اهل ایذه استان خوزستان و از بازداشت شدگان جنبش ژن ژیان ئازادی پس از ۹۰۴ روز بازداشت در زندان شیبان اهواز اجرا شد. این زندانی سیاسی در ایام بازداشت تحت شدیدترین شکنجه‌ها قرار گرفته و از حق دسترسی به وکیل محروم بوده است. خبرگزاری‌های حکومتی از جمله خبرگزاری دانشجو این خبر را تایید کرده‌اند.

روز گذشته در شبکه‌های اجتماعی اخباری مبنی بر آخرین ملاقات خانواده این زندانی با وی منتشر شده بود. هه‌نگاو مطلع شده است که، دیوان عالی کشور اردیبهشت‌ماه امسال درخواست فرجام‌خواهی این زندانی سیاسی را رد کرده است.

سازمان حقوق بشری هه‌نگاو اجرای حکم اعدام مجاهد کورکور را قویاً محکوم و نسبت به موج جدید اعدام‌ها در ایران هشدار می‌دهد. با استناد به آمار هه‌نگاو، طی ۱۶۱ روز نخست سال ۲۰۲۵ دست‌کم ۵۸۲ زندانی از جمله ۱۹ زندانی سیاسی، مذهبی و امنیتی در زندان‌های جمهوری اسلامی ایران اعدام شده‌اند.

مجاهد کورکور فروردین ماه سال ۱۴۰۲ توسط شعبه یکم دادگاه انقلاب اهواز بابت اتهام “محاربه و افساد فی الارض” اعدام محکوم و این حکم روز یک‌شنبه ۳ دی‌ماه همان سال توسط شعبه ۳۹ دادگاه دیوان عالی کشور تایید و رسماً به خانواده‌اش اعلام شد.

حکم مذکور  آذرماه ۱۴۰۳ توسط دیوان عالی جمهوری اسلامی ایران، نقض و پرونده‌ برای رسیدگی مجدد به شعبه هم‌عرض ارجاع داده شد. در نهایت مجاهد کورکور دی‌ماه ۱۴۰۳ برای بار دوم و اینبار توسط شعبه سوم دادگاه انقلاب اهواز به اعدام محکوم گردید.

مجاهد کورکور، روز سه‌شنبه ۲۹ آذر ماه ۱۴۰۱، طی حمله مسلحانه نیروهای سپاه پاسداران به روستای “پرسوراخ” از توابع ایذه، زخمی و سپس، بازداشت شد. همچنین، در جریان تیراندازی نیروهای سپاه پاسداران، دو جوان معترض دیگر به نام‌های محمود احمدی و حسین سعیدی کشته شدند.

قابل ذکر است که پیشتر، دستگاه قضایی جمهوری اسلامی، کشته شدن ٧ شهروند اهل ایذه در ٢۵ آبان ماه ١٤٠١ را به شهروندانی از جمله عباس کورکور، بهمن بهمنی، حسین سعیدی و محمود احمدی نسبت داد. دی ماه ١٤٠١ نیز، دادستان عمومی و انقلاب شهرستان ایذه اعلام کرد که برای ۷۰ شهروند معترض در رابطه با تجمعات مردمی این شهرستان پرونده قضایی تشکیل داده است.

مقامات و رسانه‌های حکومتی پیشتر سعی داشتند، اتهام قتل کیان پیرفلک را به مجاهد کورکور نسبت دهند؛ اما ماه‌منیر مولایی‌راد، مادر کیان پیرفلک در مراسم خاکسپاری پسرش گفته بود، این “ماموران امنیتی” بودند که خودروی آن‌ها را هنگام عبور از خیابان “به رگبار بستند،” که منجر به مرگ کیان و وارد آمدن جراحات شدید به پدر او شد. او چندی‌بعد با صراحت تاکید کرد: “من مادر کیان، هر کس از همشهریانم را که به عنوان قاتل معرفی کنید، هرگز نمیپذیرم.”

*

نگار کورکور، خواهر این زندانی محکوم به اعدام که خبرهای مربوط به او را منتشر می‌کرد و دادخواه برادر زندانی‌اش بود فروردین ۱۴۰۳ در حالی که به تازگی به آلمان رفته بود بر اثر بیماری سرطان درگذشت.

راديو فردا : عباس کورکوری معروف به مجاهد کورکور، شهروند اهل ایذه که جمهوری اسلامی او را در پرونده کشته شدن کیان پیرفلک متهم کرده بود، سحرگاه چهارشنبه ۲۱ خرداد اعدام شد.

میزان، خبرگزاری قوه قضاییه، با اعلام این خبر از مجاهد کورکور با عنوان «از عوامل اصلی ناآرامی‌های سال‌های گذشته در شهرستان ایذه» یاد کرد.

این خبرگزاری اشاره‌ای به محل اعدام این زندانی نکرده اما مجاهد کورکور در زندان شیبان اهواز محبوس بود.

روز سه‌شنبه شماری از فعالان حقوق بشر و کاربران شبکه‌های اجتماعی از افزایش احتمال اعدام مجاهد کورکور ابراز نگرانی کردند و همچنین گزارش‌هایی درباره فراخوانده شدن خانواده او به زندان برای ملاقات آخر منتشر شد.

مجاهد کورکور از سوی دستگاه قضایی جمهوری اسلامی به عنوان عامل تیراندازی در ایذه در ۲۵ آبان ۱۴۰۱ معرفی شده بود؛ در تجمعات اعتراضی آن روز هفت نفر، از جمله کیان پیرفلک کودک ۹ ساله، کشته شدند.

خانواده پیرفلک بارها انتساب این اتهام به شهروندان ایذه از جمله مجاهد کورکور را رد کرده و بر تیراندازی از سوی ماموران تاکید کرده است.

میثم پیرفلک، پدر کیان پیرفلک، در پیامی ویدئویی گفته بود: «من هیچ شکایتی از مجاهد کورکور و بچه‌های ایذه نکرده و نخواهم کرد چون من و همسرم به چشم خود دیدیم که نیروهای امنیتی به فرماندهی سردار عیدی علیپور ماشین ما را به رگبار بستند، مرا زخمی کردند و پسرم را به قتل رساندند.»

اجرای حکم اعدام مجاهد کورکور همزمان با سالروز تولد کیان پیرفلک صورت گرفته است.

مجاهد کورکور در آذر ۱۴۰۱ بازداشت شد و دادگاه انقلاب اهواز در فروردین ۱۴۰۲ او را به اعدام محکوم کرد.

این حکم یک بار در دیوان عالی کشور نقض شد اما شعبه هم‌عرض بار دیگر او را به اتهام «محاربه و افساد فی الارض» به اعدام محکوم کرد.

نهادهای مدافع حقوق بشر، از جمله سازمان عفو بین‌الملل، بارها به روند دادرسی ناعادلانه و همچنین شکنجه مجاهد کورکور برای اخذ اعترافات اجباری اشاره کرده‌اند.

نگار کورکور، خواهر این زندانی محکوم به اعدام که خبرهای مربوط به او را منتشر می‌کرد و دادخواه برادر زندانی‌اش بود فروردین ۱۴۰۳ در حالی که به تازگی به آلمان رفته بود بر اثر بیماری سرطان درگذشت.

دستگاه قضایی و همچنین نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی پیش از این علاوه بر مجاهد کور‌کور، چند تن دیگر را نیز به دست‌ داشتن در تیراندازی به سوی معترضان ایذه در ۲۵ آبان ۱۴۰۱ متهم کرده‌اند.

دادستان ایذه چند ماه پس از اعتراضات اعلام کرد که در ارتباط با تجمعات ۲۵ آبان برای ۷۰ تن از معترضان پرونده قضایی تشکیل شده است.

این در حالی است که خانواده پیرفلک و همچنین شماری از معترضان و شاهدان رویدادهای آن روز بارها گفته‌اند که ماموران حکومتی به سوی معترضان تیراندازی کردند.