ویدئوهای منتشره در شبکههای اجتماعی حاکی از تداوم اعتراضات شبانه علیه حکومت جمهوری اسلامی در شماری از محلههای تهران است. گروهی از شهروندان شامگاه سهشنبه (چهارم بهمن) در محلات پیروزی، تهرانپارس، گیشا، شهران، باغ فیض پونک و شهرک اکباتان شعار “مرگ بر خامنهای”، “مرگ بر اصل ولایت فقیه” و “مرگ بر سپاهی” سر دادند.
با شروع اعتراضات سراسری به کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، توماج صالحی با انتشار پیامها و ویدئوهای متعددی در شبکههای اجتماعی از این خیزش مردمی حمایت کرد. او روز هشتم آبانماه در استان چهارمحال و بختیاری بازداشت شد. بنا بر گزارشها او ۸۸ روز است که در سلول انفرادی بسر میبرد و در پی شکنجههای شدید، وضعیت سلامتی به ویژه بینایی چشم چپ او به شدت در خطر است.
حساب توییتر توماج صالحی که توسط دوستان او در خارج از ایران به روز میشود، شامگاه سهشنبه (چهارم بهمن) ویدئویی را با این توضیح منتشر کرد که شماری از دانشجویان در دانشگاههای اروپا و آمریکا در همراهی با کارزار حمایت از توماج، با پخش بروشور در مورد وضعیت او اطلاعرسانی کرده و خواستار آزادی این رپر محبوب شدهاند.
ییون ری، نماینده پارلمان آلمان نیز که کفالت سیاسی توماج صالحی را برعهده گرفته، پیشتر در یک رشتهتوییت به شدت نسبت به وضعیت سلامتی این زندانی ابراز نگرانی کرده بود.
به گزارش کانال تلگرامی “شوراهای صنفی دانشجویان کشور” گروهی از دانشجویان پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران روز سهشنبه (چهارم بهمن) در اعتراض به احکام کمیته انضباطی و حمایت از دانشجویان دانشگاه هنر دست به تحصن زدند. در تصاویر منتشر شده از این تحصن پلاکاردهای اعتراضی دانشجویان دیده میشود که روی آنها شعارهایی از جمله “اعتراض حق دانشجو است”، “نه به احکام ظالمانه کمیته انضباطی” و “هنرهای زیبا در کنار دانشگاه هنر ایستاده است” نقش بستهاند.
جمعی از دانشجویان دانشگاه هنر تهران ۲۷ دیماه بیانیهای را منتشر کردند که در آن از ارعاب، تهدید و سرکوب دانشجویان از سوی مسئولان دانشگاه سخن رفته بود. در این بیانیه از تنگتر شدن حلقه فشار بر دانشجویان رشته مجسمهسازی خبر داده شده و گفته شده بود بعد از تعلیق چندین دانشجوی مجسمهسازی و توبیخ مدیرگروه این رشته و ممنوع کردن تدریس برای هفت استاد مدعو که از دانشجویان حمایت کرده بودند، مقامات دانشگاه به دانشجویان دستور دادهاند تا به صورت دستهجمعی اقدام به حذف ترم کنند. در این بیانیه گفته شده بود دانشجویان تهدید شدهاند در صورت سرپیچی از این دستور، همگی مشروط خواهند شد.
از آغاز خیزش سراسری ۱۴۰۱ در ایران شمار زیادی از دانشگاهها صحنه اعتراضات دانشجویی علیه حکومت، اعدام و سرکوب بودهاند. مسئولان دانشگاهها با همراهی نیروهای سرکوبگر و لباس شخصی در تلاش بودهاند تا با بازداشت، صدور احکام سنگین از سوی کمیته انضباطی و تعلیق، با اعتراضات دانشجویی و اساتید حامی دانشجویان برخورد کنند.
در تازهترین مورد دانشگاه فردوسی مشهد همکاری خود را با مهشید گوهری، استاد مدعو گروه ادبیات را به دلیل حمایت از دانشجویان قطع کرد. این استاد دانشگاه با انتشار یک استوری در صفحه ایسنتاگرامش نوشت پس از هفت سال تدریس مستمر در این دانشگاه، “خبر قطع همکاری با من و چند نفر از همکارانم تأیید شد.”
برگرفته از : دويچهوله