دیدهبان حقوق بشر، روز چهارشنبه ۶ نوامبر (۱۶ آبان)، طی بیانیهای، تأکید کرد: «انتخاب دونالد ترامپ برای دومین دوره به عنوان رئیس جمهوری آمریکا، تهدیدی جدی برای حقوق بشر در ایالات متحده و سراسر جهان محسوب میشود».
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق و نامزد حزب جمهوریخواه در رقابت برای ورود به کاخ سفید در مقابل کامالا هریس، رقیب خود از حزب دموکرات به پيروزی رسيد
دوره دوم رياست جمهوری ترامپ (به عنوان چهل و هفتمین رئیس جمهور ایالات متحده)، از بيستم ژانويه ٢٠٢٥ آغاز خواهد شد.
اعلام نتايج شمارش آرا در ایالتهای کليدی به ويژه پنسیلوانیا و ویسکانسین پايان هرگونه ترديد در مورد سرنوشت انتخابات بود. راست گرايان در آمريکا و در تمامی دنيا از راه يافتن دوباره ترامپ به کاخ سفيد و برای چهار سال ديگر استقبال کم نظيری نمودهاند. وی در سال ٢٠٢٨ (برای سومين بار) نمی تواند اعلام کانديداتوری کند.
اظهارت برخی از رهبران جهان به اعلام پیروزی ترامپ :
به نقل از ار اف آی
بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل، در حساب کاربری خود در شبکۀ اجتماعی ایکس، پیروزی دونالد ترامپ را «بزرگترین بازگشت تاریخ» دانست و خطاب به او و همسرش ملانیا نوشت: «بازگشت تاریخی شما به کاخ سفید، آغازی جدید برای ایالات متحده و تعهد مجدد قدرتمندی به اتحاد بزرگ بین اسرائیل و آمریکا است؛ این یک پیروزی بزرگ است».
مارک روته دبیرکل ناتو نیز با انتشار پیامی در شبکۀ اجتماعی ایکس نوشت: «رهبری دوبارۀ دونالد ترامپ برای تقویت ائتلاف ما کلیدی خواهد بود؛ من مشتاقانه منتظر همکاری مجدد با او برای پیشبرد صلح با قدرت از طریق ناتو هستم».
همزمان، اورسولا فن درلاین رئیس کمیسیون اروپا ضمن تبریک پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، نوشت: «اتحادیه اروپا و آمریکا چیزی فراتر از متحدان عادی هستند؛ ما در پیوند با یک مشارکت واقعی میان مردم خود هستیم که ۸۰۰ میلیون شهروند را با هم متحد میکند. بیایید با هم بر روی یک دستور کار قوی فرا آتلانتیک همکاری کنیم که به سود همۀ آنها باشد».
در همین حال، شارل میشل رئیس شورای اروپا، در پیام تبریک خود به ترامپ نوشت: «اتحادیه اروپا و آمریکا، دارای اتحادی پایدار و پیوندی تاریخی هستند؛ اتحادیه اروپا مشتاق ادامه همکاری سازنده با ایالات متحده است».
ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین نیز ضمن اشاره به دیدار خود با دونالد ترامپ در ماه سپتامبر برای مذاکره دربارۀ «طرح پیروزی» اوکراین جهت پایان دادن به تهاجم روسیه علیه این کشور، در شبکۀ اجتماعی ایکس نوشت: «من از تعهد دونالد ترامپ نسبت به رویکرد “صلح از طریق قدرت” در امور جهانی قدردانی می کنم، این دقیقاً همان چیزی است که میتواند عملاً اوکراین را به صلح نزدیک کند».
زلنسکی همچنین خواستار تداوم حمایتهای قوی آمریکا از اوکراین شد و افزود: «ما مشتاق توسعه همکاری های سیاسی و اقتصادی متقابل هستیم که به نفع هر دو کشور باشد».
همزمان، امانوئل ماکرون رئیس جمهوری فرانسه نیز ضمن تبریک پیروزی دونالد ترامپ در شبکۀ اجتماعی ایکس نوشت: «ما آمادهایم تا همانند چهار سال گذشته با رئیس جمهوری آمریکا برای صلح و رفاه بیشتر همکاری کنیم».
امانوئل ماکرون همچنین با اشاره به گفتوگوی خود با اولاف شولتس صدراعظم آلمان، تأکید کرد: «ما با همکاری با ایالات متحده آمریکا و دفاع از منافع و ارزشهای خود، برای اروپایی متحدتر، قوی تر و دارای حاکمیت بیشتر همکاری خواهیم کرد».
در همین حال، کییر استامر نخستوزیر بریتانیا، در پیامی در شبکۀ ایکس «پیروزی تاریخی» دونالد ترامپ را تبریک گفت و نوشت: «من مشتاقانه منتظر همکاری با شما در سالهای آینده هستم».
جورجیا ملونی نخست وزیر ایتالیا نیز در پیام تبریک خود به دونالد ترامپ، تأکید کرد که «ایتالیا و ایالات متحده کشورهای خواهر هستند که با اتحادی تزلزل ناپذیر، ارزشهای مشترک و یک دوستی تاریخی به هم پیوند خوردهاند».
همزمان، اولاف شولتس صدراعظم آلمان و پدرو سانچز نخست وزیر اسپانیا نیز پیروزی دونالد ترامپ را تبریک گفتند و بر تدوام روابط استراتژیک با ایالات متحدۀ آمریکا تأکید کردند.
همچنین نارندرا مودی نخست وزیر هند، پیروزی دونالد ترامپ را «تاریخی» دانست و نوشت: «من مشتاقانه منتظر تجدید همکاری برای تقویت بیشتر مشارکت جهانی و استراتژیک بین هند و ایالات متحده هستم، بیایید با هم برای ترویج صلح، ثبات و رفاه جهانی تلاش کنیم».
دیدهبان حقوق بشر: پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تهدیدی برای حقوق بشر در جهان است
دیدهبان حقوق بشر، روز چهارشنبه ۶ نوامبر (۱۶ آبان)، دومین دوره ریاستجمهوری دونالد ترامپ را «تهدیدی جدی برای حقوق بشر در آمریکا و جهان» دانست.
دیدهبان حقوق بشر، روز چهارشنبه ۶ نوامبر (۱۶ آبان)، طی بیانیهای، تأکید کرد: «انتخاب دونالد ترامپ برای دومین دوره به عنوان رئیس جمهوری آمریکا، تهدیدی جدی برای حقوق بشر در ایالات متحده و سراسر جهان محسوب میشود».
در بیانیۀ دیدهبان حقوق بشر آمده است: «این نگرانیها ناشی از سوابق ترامپ در زمینۀ نقض حقوق بشر در طول اولین دوره ریاستجمهوری او، حمایتش از ایدئولوژی نژادپرستانه و سیاستهای افراطی ضد دموکراتیک و ضد حقوق بشری است که از سوی اتاقهای فکر تحت هدایت مشاوران پیشین او پیشنهاد شدهاند».
دیدهبان حقوق بشر همچنین نسبت به «وعدههای انتخاباتی دونالد ترامپ مبنی بر اخراج میلیونها مهاجر و انتقامجویی وی از مخالفان سیاسیاش»، ابراز نگرانی کرده است.
تیرانا حسن مدیر اجرایی دیدهبان حقوق بشر، تصریح کرد: «دونالد ترامپ از آشکارسازی مقصود خود برای نقض حقوق بشر میلیونها نفر در ایالات متحده، هیچ ابایی ندارد. نهادهای مستقل و گروههای جامعه مدنی از جمله دیدهبان حقوق بشر، باید برای پاسخگو کردن ترامپ و دولتش در برابر نقض حقوق بشر تمام تلاش خود را بکنند».
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: «در طول اولین دوره ریاست جمهوری ترامپ، سابقه نقض حقوق بشر از سوی او توسط دیدهبان حقوق بشر ثبت شده است که شامل سیاستها و تلاشهای دولت وی برای اخراج پناهجویان و جدا کردن خانوادهها در مرز ایالات متحده و مکزیک، پیشبرد جنگهای نژادپرستانه علیه جوامع سیاهپوست و دیگر رنگینپوستان، اتخاذ سیاستهایی که خانوادههای کمدرآمد را تحت فشار قرار میدهد و آنها را از دسترسی به مراقبتهای بهداشتی محروم میکند و نیز تحریک اعتراضات خشونتآمیز برای انحلال نتایج انتخابات دموکراتیک پیشین در آمریکا است».
دیدهبان حقوق بشر در ادامۀ این بیانیه میافزاید: «وعدههای اخیر ترامپ در طول کارزار انتخاباتی خود، منجر به افزایش نگرانیها از دور دوم ریاست جمهوری او هم در داخل آمریکا و هم در سطح بینالمللی شده است. ترامپ سیاستهایی را پیشنهاد کرده است که نهادهای دموکراتیکی را که از حقوق اساسی بشر محافظت می کنند، تضعیف خواهد کرد و کنترلها بر اختیارات ریاست جمهوری را کاهش خواهد داد».
دیدهبان حقوق بشر در این بیانیه میافزاید: «ترامپ خواستار سیاستهای افراطی در قبال مهاجران شده است که شامل دستگیری و اخراج جمعی میلیونها نفر میشود و به از هم پاشیدن خانوادههایی که ریشههای عمیقی در ایالات متحده دارند، منجر خواهد شد».
در ادامۀ این بیانیه همچنین آمده است: «حق سقط جنین در دومین دوره ریاست جمهوری ترامپ در معرض تهدید بیشتری قرار خواهد گرفت.»