از جمله میتوان به قوانینی چون؛ حق طلاق، حق نگهداری از فرزند، حجاب اجباری، دیه و ارث نابرابر، محرومیت از تحصیل و اشتغال در برخی رشتهها و مشاغل، کاهش سن ازدواج، تفکیک جنسیتی در ادارات و مکانهای عمومی، ممنوعیت از حضور زنان در بعضی از رشتهها و مکانهای ورزشی اشاره کرد. در زمینه اشتغال نیز تبعیض علیه زنان شاغل و کارگر اشکارا وجود دارد و بارز ترین آنها اخراج زنان تحت عنوان تعدیل ساختاری، نابرابری در دستمزد و خانه نشین کردن اجباری زنان تحت عنوان بازنشستگیهای پیش از موعد با حقوق پایین، نیمه وقت کردن کار زنان و کاهش حقوق آنها، تعطیلی مهدکودکها در ادارات و کارخانجات است
اطلاعيه کميته مرکزی سازمان اتحاد فدائيان خلق ايران :
به مناسبت هشت مارس روز جهانی زن
از زمانی که زنان کارگر نیویورک در اعتراض به شرایط غیرانسانی و تبعیضآمیز خود توسط حکومت سرمایه داری سرکوب و کشته شدند، بیش ازصد و شصت سال میگذرد. به دنبال این واقعه، در دومین کنگره بین المللی زنان سوسیالیست در اگوست 1910به پیشنهاد کلارازتکین( کمونیست المانی)8مارس بعنوان روز جهانی زن به تصویب رسید.در طول این 160سال جنبش زنان توانسته در بسیاری حوزهها نظام مرد سالار ، مناسبات طبقاتی ، مذاهب و سنتهای دیرینه فرهنگی و قومی را به عقب نشینی وادارد و حتی سازمان ملل را وادار کند درسال1977 هشت مارس را به عنوان روز جهانی زن به رسممیت شناخته و میثاق هایی رابرای ارتقائ موقعیت زنان به تصویب رساند.زنان ایرانی نیز علیرغم سرکوب و فشار گستردهی حکومت اسلامی،از همان فردای انقلاب اعتراض خود را ،ابتدا با تظاهرات علیه حجاب اسلامی در ادارات ، و سپس در عرصه های دیگر علیه رژیم زن ستیز ادامه دادند. از آن زمان تا کنون، زنان بسیاری قربانی این ساختار مردسالار و قوانین تبعیضآمیز شدند. از جمله میتوان به قوانینی چون؛ حق طلاق، حق نگهداری از فرزند، حجاب اجباری، دیه و ارث نابرابر، محرومیت از تحصیل و اشتغال در برخی رشتهها و مشاغل، کاهش سن ازدواج، تفکیک جنسیتی در ادارات و مکانهای عمومی، ممنوعیت از حضور زنان در بعضی از رشتهها و مکانهای ورزشی اشاره کرد. در زمینه اشتغال نیز تبعیض علیه زنان شاغل و کارگر اشکارا وجود دارد و بارز ترین آنها اخراج زنان تحت عنوان تعدیل ساختاری، نابرابری در دستمزد و خانه نشین کردن اجباری زنان تحت عنوان بازنشستگیهای پیش از موعد با حقوق پایین، نیمه وقت کردن کار زنان و کاهش حقوق آنها، تعطیلی مهدکودکها در ادارات و کارخانجات است. سهم زنان از بازار کار کمتر از بیست درصد است و دولت درصدد است تا با کاهش سن بازنشستگی زنان، از این میزان نیز بکاهد.. این ساختار تبعیضآمیز با تمام قوا تلاش میکند تا زنان را مجبور به ترک محیطهای کاری کرده و خانه نشین کند، سیاستی که به فقر گسترده و بیکاری و وابسته و تحقیر شدن بسیاری از زنان منجر شده تا آن جا که جامعه امروز با پیامدهایی تحت عنوان زنانه شدن فقر مواجه شده است. این وضعیت نابهنجار و فقر روزافزون عامل اصلی کاهش سن روسپیگری، افزایش زنان خیابانی و کارتن خواب و معتاد و زندانی، افزایش کودکان کار و پدیدهی تاسفبار و بسیار غم انگیز فروش نوزادان شده است. در چنین شرائطی کاربدستان حکومتی بجای حل معضلات اجتماعی، طرح وقیحانهی عقیم سازی زنان کارتن خواب را مطرح کرده اند.
سنتهای دیرینه مردسالاری در جامعه ایران زیر سایه سیاستهای ضد زن حکومت اسلامی، زمینه های کافی برای رشد و جولان یافته است. در سال های اخیر موارد فاجعهباری از قبیل سنگسار، قصاص، اسیدپاشی، تیغ زنی، قتلهای ناموسی، ختنه زنان ، به کرات در نقاط مختلف ایران رخداده است.
ساختار زن ستیز رژیم اسلامی عرصه را روز به روز بیشتر بر زنان تنگ کرده و همچنان درصدد تعمیق مناسبات مرد سالارانه و به حاشیه راندن زنان میباشد .اما علیرغم این شرائط دشوار مبارزه زنان بر علیه سیاستهای تبعیض آمیز و فرهنگ مردسالارانه همچنان ادامه دارد. مبارزات زنان در طول نزدیک به چهار دهه حکومت اسلامی با افت و خیز هائی همراه بوده است ولی هرگز خاموش نشده است. مقاومت در مقابل قوانین تبعیض آمیز و تلاش برای بهبود شرائط کار و فعالیت اجتماعی در سطوح وسیعی گسترش دارد و عرصه های گوناگون اجتماعی و سیاسی را در بر میگیرد. امروز نافرمانی و مقاومت زنان ، مایه دلگرمی و الهام نیروهای سکولار و چپ ایرانی است.
کمیته مرکزی سازمان اتحاد فدائیان خلق ایران با امید به آزادی و رهایی کامل زنان ،هشت مارس رابه زنان ایرانی شاد باش میگوید.
نابود باد مرد سالاری و تبعیض جنسیتی
سرنگون باد رژیم جمهوری اسلامی
کمیته مرکزی سازمان اتحاد فدائیان خلق ایران
17اسفند ۱٣۹۵ (7 مارس ۲۰۱۷)