شدیدترین حمله اسرائیل به غزه از زمان شروع آتش‌بس؛ حماس می‌گوید صدها نفر کشته شدند

وزارت خارجه مصر با محکوم کردن حملات اسرائیل علیه نوار غزه، آن را «نقض فاحش» آتش‌بس خواند. قاهره با «خطرناک» توصیف کردن این تشدید تنش‌ها، هشدار داد که این حملات ممکن است «عواقب جدی برای ثبات منطقه» به دنبال داشته باشند.

شدیدترین حمله اسرائیل به غزه از زمان شروع آتش‌بس؛ حماس می‌گوید صدها نفر کشته شدند

ار اف آی: وزارت بهداشت حماس روز سه‌شنبه اعلام کرد که در حملات شب گذشته اسرائیل به نقاط مختلف نوار غزه دست‌کم ۴۱۳ نفر کشته شده‌اند. از زمان برقراری آتش‌بس میان اسرائیل و حماس در ۱۹ ژانویه این شدیدترین حملات ارتش اسرائیل به باریکه غزه است. اسرائیل می‌گوید تا زمانی که همه گروگان‌ها بازگردانده شوند، به حملات خود به غزه ادامه خواهد داد. حماس کشته شدن رئیس دولت خود در این حملات را تایید کرد.

به دنبال بمباران‌هایی که به گفته وزارت بهداشت حماس دست کم ۴۱۳ کشته بر جای گذاشت، اسرائیل دستور تخلیه شرق نوار غزه را صادر کرد. حملات اسرائیل به غزه از زمان آغاز آتش‌بس در حدود دو ماه پیش بی‌سابقه است. مدیر بیمارستان غزه وضعیت را «وخیم» توصیف کرد.

ارتش اسرائیل در بیانیه‌ای از «حمله گسترده به اهداف تروریستی متعلق به گروه تروریستی حماس در نوار غزه» خبر داد.

حماس روز سه‌شنبه اعلام کرد که رئیس دولت این گروه فلسطینی در غزه در حملات اسرائیل کشته شده است. به نوشته خبرگزاری فرانسه، او یکی از افرادی است که در فهرست چهار نفره «رهبران دولت» غزه آمده که حماس برای آن‌ها «بیانیه تسلیت» منتشر کرده است. نام‌های محمود ابو وفا، معاون وزیر کشور و بهجت ابوسلطان مدیر کل خدمات امنیت داخلی در این فهرست دیده می‌شود.

دولت اسرائیل گفته که این حملات به دستور بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این کشور و اسرائیل کاتز، وزیر دفاع و  «به دنبال امتناع مکرر حماس از آزادی گروگان‌ها» و «رد تمام پیشنهادهای استیو ویتکاف، فرستاده آمریکا» انجام شده است. اسرائیل هشدار داده که از این پس با قدرت نظامی بیشتری علیه حماس اقدام خواهد کرد.

کاخ سفید اعلام کرد که پیش از این حملات از سوی اسرائیل مورد مشورت قرار گرفته است. از سوی دیگر حماس می‌گوید که «تمام مسئولیت» این حملات بر عهده آمریکا است.

حماس همچنین نتانیاهو را به برهم زدن توافق آتش‌بس متهم کرد و گفت که نخست وزیر اسرائیل قصد دارد گروگان‌هایی را که هنوز در غزه نگهداری می‌شوند، «قربانی» کند.

به نوشته خبرگزاری فرانسه و به نقل از یک مقام اسرائیلی که خواست نامش فاش نشود، این حملات «پیشگیرانه» «فرماندهی نظامی سطح متوسط، اعضای رهبری حماس و همچنین زیرساخت‌های تروریستی» را هدف قرار داده است.

او افزود که این حملات با هدف جلوگیری از «بازسازی نیروها و تسلیح مجدد» حماس انجام می‌شود. این منبع تاکید کرد که حمله «تا زمانی که لازم باشد» ادامه خواهد داشت و فراتر از استفاده انحصاری از حملات هوایی خواهد بود.

در واکنش به این حملات، حماس از شورای امنیت سازمان ملل خواست که فوراً تشکیل جلسه دهد و قطعنامه‌ای را برای وادار کردن اسرائیل به «توقف تجاوز» و خروج نیروهایش از کل نوار غزه اتخاذ کند.

یک جلسه شورای امنیت که پیش از این حملات برنامه‌ریزی شده بود، قرار است امروز ساعت ۱۰ صبح (۱۴:۰۰ به وقت گرینویچ) در نیویورک برگزار شود.

واکنش‌های بین‌المللی به حملات اسرائیل

وزارت خارجه مصر با محکوم کردن حملات اسرائیل علیه نوار غزه، آن را «نقض فاحش» آتش‌بس خواند. قاهره با «خطرناک» توصیف کردن این تشدید تنش‌ها، هشدار داد که این حملات ممکن است «عواقب جدی برای ثبات منطقه» به دنبال داشته باشند.

مصر همچنین از جامعه بین‌المللی خواست که «فوراً برای توقف تجاوزات اسرائیل به نوار غزه اقدام کند تا از بازگشت منطقه به چرخه دوباره خشونت و ضد خشونت جلوگیری شود».

مصر به همراه قطر و ایالات متحده یکی از میانجیگران بین اسرائیل و حماس است که قبل از اجرایی شدن آتش بس در ۱۹ ژانویه به مدت ۱۵ ماه در نوار غزه درگیر جنگ بودند.

سخنگوی سازمان ملل روز سه شنبه گفت، آنتونیو گوترش دبیرکل این نهاد از حملات اسرائیل به غزه «شوکه» و خواستار «احترام به آتش‌بس، بازگرداندن کمک‌های بشردوستانه بدون مانع و آزادی بدون قید و شرط گروگان‌های باقی‌مانده» شده است.

ترکیه نیز روز سه شنبه «مرحله جدیدی» در «سیاست نسل کشی» اسرائیل را محکوم کرد. وزارت خارجه ترکیه در بیانیه‌ای نوشت: کشتار صدها فلسطینی در حملات صبح امروز اسرائیل به غزه نشان می‌دهد که سیاست‌های نسل‌کشی دولت نتانیاهو وارد مرحله جدیدی شده است.