کشتار جمعی دهها فلسطينی توسط ارتش اسرائيل در مسير توزیع کمک‌های بشردوستانه در غزه

دکتر مروان الحمس، مقام وزارت بهداشت در بیمارستان ناصر، جایی که بسیاری از مجروحان پس از انتقال اولیه به یک بیمارستان صحرایی که توسط صلیب سرخ اداره می‌شد، منتقل شدند، گفت که اکثر قربانیان «در قسمت بالایی بدن خود، از جمله سر، گردن و سینه مورد اصابت گلوله قرار گرفته بودند».

دست‌کم ۳۱ فلسطینی در نزدیکی محل توزیع کمک‌های بشردوستانه در غزه کشته شدند

ار اف آی: خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از شاهدان عینی و مقامات بهداشتی در نوار غزه گزارش داد که دست‌کم ۳۱ فلسطینی روز یکشنبه ۱ ژوئن (۱۱ خرداد)، در مسیر رفتن به سوی یک مرکز توزیع کمک‌های بشردوستانه در رفح کشته شدند و ده‌ها نفر نیز مجروح شدند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، مقامات بهداشتی و شاهدان عینی در غزه، روز یکشنبه ۱ ژوئن (۱۱ خرداد)، از کشته شدن دست‌کم ۳۱ فلسطینی در مسیر دریافت غذا از یک مرکز کمک‌رسانی در رفح خبر دادند.

این خبرگزاری به نقل از شاهدان عینی نوشته است که نیروهای اسرائیلی به جمعیتی در حدود یک کیلومتری از یک مرکز توزیع کمک‌های بشردوستانه که توسط یک بنیاد تحت حمایت اسرائیل اداره می‌شود، شلیک کردند.

در همین حال، ارتش اسرائیل با انتشار بیانیه کوتاهی اعلام کرد که «در حال حاضر از جراحات ناشی از آتش گشودن ارتش در محل توزیع کمک‌های بشردوستانه بی‌اطلاع است و این موضوع هنوز در دست بررسی است.»

همزمان، بنیاد تحت حمایت اسرائیل برای توزیع کمک‌های بشردوستانه نیز طی بیانیه‌ای اعلام کرد که اوایل روز یکشنبه «بدون حادثه» کمک‌رسانی کرده و گزارش‌های پیشین مبنی بر هرج‌ومرج و تیراندازی در اطراف مراکز کمک‌رسانی خود را که در مناطق نظامی اسرائیل هستند و دسترسی مستقل به آنها محدود است، تکذیب کرد.

این در حالی است که وزارت بهداشت غزه، با به‌روزرسانی آمار قبلی، اعلام کرد که ۳۱ نفر کشته و ۱۷۰ نفر دیگر زخمی شده‌اند.

ساعاتی پیش از آن نیز مقامات یک بیمارستان صحرایی در همان نزدیکی که توسط صلیب سرخ اداره می‌شود، از کشته شدن دست‌کم ۲۱ نفر و زخمی شدن ۱۷۵ نفر دیگر خبر دادند. این مقامات بدون اشاره به اینکه چه کسی آتش گشوده است، به دلیل نداشتن مجوز صحبت با خبرنگاران، به شرط ناشناس ماندن با خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت‌وگو کردند.

در همین حال، خبرنگار آسوشیتدپرس ساعت ۶ بامداد یکشنبه شاهد درمان ده‌ها نفر از مجروحان از جمله زنان و کودکان در بیمارستان صحرایی بوده است. بر اساس این گزارش، توزیع کمک‌های بنیاد بشردوستانه در غزه با هرج‌و‌مرج مواجه شده و شاهدان عینی متعددی گفته‌اند که نیروهای اسرائیلی به سمت جمعیتی که در نزدیکی محل‌های تحویل کمک‌های بسردوستانه بوده‌اند، شلیک کرده‌اند.

این بنیاد که تحت حمایت اسرائیل است، طی بیانیه‌ای اعلام کرد که ۱۶ کامیون حامل کمک‌های بشردوستانه را اوایل روز یکشنبه «بدون حادثه» توزیع کرده و آنچه را که «گزارش‌های نادرست در مورد مرگ و میر، جراحات جمعی و هرج و مرج» خواند، رد کرد.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، هزاران نفر از فلسطینیان غزه ساعاتی پیش از طلوع آفتاب به سمت محل توزیع کمک‌های بشردوستانه حرکت کردند. بنا به گفتۀ شاهدان عینی، وقتی که آنها به سمت محل توزیع کمک‌ها حرکت کردند، نیروهای اسرائیلی به آنها دستور دادند که متفرق شوند و بعداً بازگردند. به گفتۀ شاهدان عینی، وقتی که جمعیت حدود ساعت ۳ بامداد به حدود یک کیلومتری این محل رسیدند، نیروهای اسرائیلی آتش گشودند.

ابراهیم ابوسعود یکی از شاهدان عینی، گفت که ارتش از حدود ۳۰۰ متری تیراندازی کرده است. وی افزود که افراد زیادی را با جراحات ناشی از گلوله دیده است، از جمله مرد جوانی که به گفته او در صحنه جان باخته است. او گفت: «ما نتوانستیم به او کمک کنیم.»

بنا بر اعلام وزارت بهداشت غزه، از زمان آغاز عملیات نظامی اسرائیل در این منطقه تا کنون بیش از ۵۴۰۰۰ نفر از جمله زنان و کودکان در نوار غزه کشته شده‌اند.

*

راديو فردا: دست‌کم ۳۱ فلسطینی با آتش ارتش اسرائیل در نزدیکی یک محل کمک‌رسانی در غزه کشته شدند
نیروهای نظامی اسرائیلی روز یکشنبه ۱۱ خرداد به سمت جمعیتی در حدود یک کیلومتری محل توزیع کمک‌های «بنیاد نوعدوستی غزه» که تحت حمایت اسرائیل کار می‌کند، آتش گشودند.

ارتش اسرائیل در بیانیه‌ای کوتاه اعلام کرد که در حال حاضر از «آسیب‌دیدگی ناشی از تیراندازی در داخل محل توزیع کمک‌های انسانی اطلاعی ندارد. این موضوع در حال بررسی است».

توزیع کمک‌های «بنیاد نوعدوستی غزه» با هرج و مرج همراه بوده است و قبل از روز یکشنبه، دست‌کم شش نفر کشته و بیش از ۵۰ نفر زخمی شده بودند که این اطلاعات بر اساس اعلام مقامات بهداشتِ محلی است.

این بنیاد می‌گوید که پیمانکاران امنیتی خصوصی که از محوطه‌های آن محافظت می‌کنند، به سوی مردم تیراندازی نکرده‌اند، در حالی که ارتش اسرائیل اذعان کرده است که در موارد قبلی، شلیک‌های هشدارآمیز انجام داده است.

این بنیاد در بیانیه‌ای اعلام کرد که ۱۶ کامیون کمک‌رسانی را صبح روز یکشنبه «بدون هیچ حادثه‌ای» توزیع کرده است و آنچه را که «گزارش‌های نادرست درباره مرگ، جراحت‌های گسترده و هرج و مرج» خوانده است، رد کرد.

هزاران نفر ساعت‌ها قبل از طلوع آفتاب به سمت محل توزیع حرکت کردند. شاهدان عینی گفتند در حالی که آنها به سمت این محل می‌رفتند، نیروهای اسرائیلی به آن‌ها دستور دادند پراکنده شوند و بعداً برگردند. شاهدان گفتند که هنگامی که جمعیت در ساعت سه صبح به میدان پرچم، در حدود یک کیلومتری رسیدند، نیروهای اسرائیلی به سوی آن‌ها آتش گشودند.

دکتر مروان الحمس، مقام وزارت بهداشت در بیمارستان ناصر، جایی که بسیاری از مجروحان پس از انتقال اولیه به یک بیمارستان صحرایی که توسط صلیب سرخ اداره می‌شد، منتقل شدند، گفت که اکثر قربانیان «در قسمت بالایی بدن خود، از جمله سر، گردن و سینه مورد اصابت گلوله قرار گرفته بودند».

او گفت که ۲۴ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان ناصر تحت درمان هستند.

خبرنگار آسوشیتدپرس حدود ساعت شش صبح به بیمارستان صحرایی رسید و ده‌ها زخمی از جمله زنان و کودکان را مشاهده کرد. خبرنگار همچنین جمعیتی از مردم را دید که از نقطه توزیع برمی‌گشتند. برخی جعبه‌های کمک را حمل می‌کردند اما به نظر می‌رسید که بیشتر آن‌ها دست خالی برمی‌گشتند.

اسرائیل و ایالات متحده می‌گویند که سیستم جدید با هدف جلوگیری از تصرف کمک‌ها از سوی حماس طراحی شده است. سازمان ملل متحد تصرف کمک‌های انسانی از سوی حماس را رد می‌کند و به نوشته آسوشیتدپرش، اسرائیل هم هیچ مدرکی مبنی بر انحراف سیستماتیک در ارائه کمک‌ها عرضه نکرده است.

آژانس‌های سازمان ملل متحد و گروه‌های کمک‌رسانی بزرگ از همکاری با این سیستم جدید خودداری کرده‌اند و می‌گویند که این سیستم اصول بشردوستانه را نقض می‌کند.

پس از آن‌که اسرائیل در ماه گذشته محاصره کامل این منطقه را کمی کاهش داد، سیستم سازمان ملل متحد در تلاش برای وارد کردن کمک‌ها با مشکل مواجه شده است.

این گروه‌ها می‌گویند محدودیت‌هایی که اسرائیل اعمال می‌کند، از بین رفتن قانون و نظم، و نیز غارت گسترده، تحویل کمک‌ها به حدود دو میلیون فلسطینی ساکن غزه را بسیار دشوار می‌کند.

کارشناسان هشدار داده‌اند که اگر کمک بیشتری وارد باریکه غزه نشود، این منطقه در معرض خطر قحطی قرار خواهد گرفت.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت غزه، که مشخص نمی‌کند چند نفر از کشته‌شدگان غیرنظامی یا ستیزه‌جوه بوده‌اند، عملیات نظامی اسرائیل بیش از ۵۴ هزار نفر را کشته است که بیشتر آن‌ها زنان و کودکان هستند.

عملیات نظامی اسرائیل مناطق وسیعی از غزه را نابود کرده، و حدود ۹۰ درصد از جمعیت آن را آواره کرده و مردم را تقریباً به طور کامل به کمک‌های بین‌المللی وابسته کرده است.