اسرائیل دستکم ۵۷ فلسطینی دیگر را کشت. یک گروه از پزشکان گفتند اگر اسرائیل متوقف نشود هیچ مرکز درمانی در غزه باقی نخواهد ماند.
پزشکان برای حقوق بشر: «نسلکشی اسرائیل در غزه را متوقف کنید»
زمانه : اسرائیل در یک شبانهروز دیگر دستکم ۲۶ فلسطینی، از جمله کارکنان سازمانهای امدادرسان را کشت و به حمله به بیمارستانها ادامه داد. یک گروه از پزشکان با نام «پزشکان برای حقوق بشر اسرائیل» در بیانیهای هشدار دادند اگر اسرائیل اجازه تخلیه و تخریب دو مرکز درمانی باقی مانده در غزه را داشته باشد، سیستم درمان و بهداشت در این باریکه به صورت کامل تخریب خواهد شد.
این گروه گفتند اگر دو بیمارستان العوده و اندونزی تخریب شود «هیچ مرکز درمانی در غزه باقی نخواهد ماند».
اسرائیل از اکتبر ۲۰۲۳ به بهانه استفاده گروههای فلسطینی از بیمارستانها و مراکز عمومی بارها به این اماکن حمله کرده است. در ماههای اخیر حمله به بیمارستانها و اجبار بیماران به خروج از این مکانها شدت گرفته است.
گروه پزشکان برای حقوق بشر از سازمانها و بازیگران بینالمللی خواستند «فورا مداخله کنند و پاکسازی قومی اسرائیل در شمال غزه را متوقف کنند».
ارتش اسرائیل در اطلاعیهای که ظهر شنبه ۴ ژانویه ۲۰۲۵ منتشر کرد، مدعی شد دستور تخلیه اجباری بیمارستان اندونزی را صادر نکرده و نیازی به تخلیه آن نیست.
الجزیره به نقل از خبرنگار خود در بیت لاهیا باریکه غزه اما گزارش کرد سربازان اسرائیلی بیمارستان اندونزی را که آوارگان در آن پناه گرفتهاند، محاصره کردهاند.
اسرائیل بر اساس اظهارات گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور فلسطین مرتکب نسلکشی شده است. آفریقای جنوبی نیز با شکایت به دیوان بینالمللی دادگستری در لاهه، اسرائیل را به نسلکشی متهم کرده است. حامیان اسرائیل از جمله آمریکا و آلمان اما در دفاع از اسرائیل مانع اقدام نهادهای بینالمللی برای توقف کشتار فلسطینیها شدهاند.
در ادامه حملات مرگبار اسرائیل به باریکه غزه، از بامداد چهارم ژانویه/ ۱۵ دی ۱۴۰۳، ۱۱ تن در شجاعیه کشته شدند. وفا، خبرگزاری رسمی فلسطینی در کرانه باختری گزارش کرد در این حمله به خانهای مسکونی دهها تن نیز مجروح شدند.
در جاده صلاحالدین ایوبی هم بار دیگر خودرو امدادرسانها که در حال توزیع غذا بودند هدف نیروهای اشغالگر اسرائیل قرار گرفت. دستکم ششسرنشین این خودرو امدادی کشته شدند. به گزارش خبرگزاریهای منطقهای کشته شدگان از اعضای امنیت شهری بودند که برای توزیع کمکهای بشردوستانه فعالیت میکردند. نیروهای اسرائیل پیش از این نیز امدادگران و کارکنان سازمانهای خیریهای را عامدانه کشته بودند.
وزارت بهداشت فلسطین در باریکه غزه شمار کشته شدگان تا ظهر چهارم ژانویه را ۴۵ هزار و ۷۱۷ تن اعلام کرد. این رقم به گفته پزشکان داوطلبی که به غزه رفته بودند از آمار واقعی کشته شدگان کمتر است. گروهی از پزشکان شمار کشتهشدگان تا پایان سپتامبر ۲۰۲۳ را بیش از ۱۱۸ هزار نفر برآورد کرده بودند.
وزارت بهداشت غزه همچنین اعلام کرد در شبانهروز چهارم ژانویه ۵۷ فلسطینی دیگر به دست اسرائیل کشته شدند. اسرائیل در حملات سوم ژانویه نیز حداقل ۷۳ فلسطینی را کشت.
شمار مجروحان در غزه هم بیش از ۱۰۳ هزار نفر برآورد میشود. همچنین دستکم ده هزار تن مفقود شدهاند که احتمال میرود کشته شده باشند اما جسد آنها هنوز پیدا نشده است.
کشتار فلسطینیها در باریکه غزه در حالی ادامه دارد که رسانههای اسرائیلی از سفر دوباره هیئت مذاکره کننده به دوحه خبر دادهاند. مذاکرات پیشین بدون نتیجه بوده است.
۵۶ نفر در حملات یک شبانهروز اسرائیل به غزه کشته شدند
با ادامه حملات اسرائیل به غزه، بنیامین نتانیاهو به ادامه مذاکرات قطر برای آتشبس چراغ سبز نشان داد. حوثیهای یمن نیز موشک دیگری به سمت اسرائیل شلیک کردند.
حملات هوایی اسرائیل به نوار غزه طی ۲۴ ساعت گذشته منجر به کشته شدن ۵۶ نفر شد. ۳۰ نفر از آنها در حملات پنجشنبه شب منتهی به جمعه ۱۴ دی / ۳ ژانویه کشته شدند.
بهگفته اسرائیل این حملات اعضای حماس را هدف قرار دادند. اسرائیل منطقه بشردوستانه اعلامشده توسط خود را که آوارگان در آن پناه بردهاند نیز مورد حمله قرار داد.
خبرگزاری فلسطینی وفا به نقل از محافل پزشکی غزه گزارش داد که قربانیان شامل یک روزنامهنگار، زنان و خردسالان بودند.
با ادامه بمبارانها در روزهای پنجشنبه و جمعه، کابینه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل اعلام کرد که به هیئتی از موساد، شین بت – سرویس اطلاعات داخلی اسرائیل – و ارتش اجازه داده است تا به مذاکرات در قطر درباره توافق آتشبس ادامه دهند.
رسانههای اسرائیلی گزارش دادند که این هیئت روز جمعه به قطر رفت. گروه حماس در اینباره اظهار نظری نکرد. مذاکرات آتشبس به میانجیگری آمریکا، قطر و مصر در طول ۱۵ ماه جنگ چندین بار متوقف شده است.
«حمله به نیروهای امنیتی حماس»
ارتش اسرائیل در واکنش به حملات دو روز گذشته اعلام کرد که یک مقام بلندپایه امنیتی حماس را هدف قرار داده است که در جمعآوری اطلاعاتی که شاخه مسلح حماس در حملات به نیروهای مسلح اسرائیل استفاده میکرد، دست داشت.
یک حمله دیگر اسرائیل دستکم هشت نفر را در دیرالبلاح واقع در مرکز نوار غزه کشت. بهگفته بیمارستان الاقصی که اجساد را دریافت کرده، این افراد اعضای کمیتههای محلی بودند که به ایمن کردن کاروانهای کمکرسانی کمک میکردند.
در جنوب غزه، ارتش پنج افسر پلیس را در شرق خان یونس کشت. دیوید منسر، سخنگوی دولت اسرائیل گفت که هدف این حمله فرماندهی نیروهای امنیتی داخلی حماس در جنوب غزه بود.
سه فلسطینی نیز در حمله اسرائیل به گروهی از مردم که در خیابانی در غازی واقع در مرکز غزه قدم میزدند، کشته شدند. اجساد آنها نیز به بیمارستان الاقصی منتقل شد.
این بیمارستان همچنین گفت، حملات هوایی اسرائیل در روزهای پنجشنبه و جمعه در مرکز غزه، از جمله به اردوگاه آوارگان مغازی و نصیرات، دستکم ۲۴ نفر از جمله کودکان را کشت.
ارتش اسرائیل در مورد این حملات اظهار نظری نکرد و تنها تأکید کرد که شبهنظامیان را هدف قرار داده و حماس مسئول کشتار غیرنظامیان است.
موشکهای حوثیها
ارتش اسرائیل همچنین اعلام کرد که بامداد جمعه یک موشک را که از سمت یمن شلیک شده بود رهگیری کرده است. حوثیهای یمن در هفتههای اخیر چندین حمله به اسرائیل انجام دادهاند.
ارتش اسرائیل در بیانیهای گفت «یک موشکی که از یمن وارد خاک اسرائیل شده بود شناسایی شد و رهگیرها به سمت آن شلیک کردند».
تاکنون گزارشی از تلفات یا خسارتهای وارده گزارش نشده است، اما حمله ساعت چهار و ۳۰ دقیقه بامداد جمعه میلیونها نفر را از خواب بیدار کرد و بسیاری از آنها به پناهگاهها هجوم بردند.
حوثیها گفتهاند که تا پایان جنگ در غزه به حملات خود به اسرائیل ادامه خواهند داد.