
بر طبق مفاد این توافق کردهای سوریه «حقوق قانون اساسی» خود را، از جمله استفاده و آموزش زبان کردی که برای دههها تحت حکومت اسد ممنوع بود، به دست خواهند آورد.
احمد الشرع و نیروهای دموکراتیک سوریه تحت رهبری کردها توافق تاریخی امضا کردند
يورونيوز: دولت موقت سوریه و نیروهای کرد در شمال شرقی این کشور روز دوشنبه ۱۰ مارس (۲۰ اسفند) توافقنامهای تاریخی را برای پایان دادن به درگیریها و ادغام نیروهای کرد در ارتش سوریه امضا کردند.
این توافق توسط احمد الشرع، رئیسجمهور موقت سوریه و مظلوم عبدی، فرمانده نیروهای دموکراتیک سوریه تحت رهبری کردها، امضا شد.
به موجب این توافقنامه که قرار است تا پایان سال جاری اجرایی شود، تمام گذرگاههای مرزی با عراق و ترکیه، فرودگاهها و میادین نفتی در شمال شرقی سوریه تحت کنترل دولت مرکزی قرار خواهند گرفت.
انتظار میرود زندانهایی که حدود ۹ هزار عضو مظنون گروه دولت اسلامی (داعش) در آنجا نگهداری میشوند نیز تحت کنترل دولت قرار گیرند.
بر طبق مفاد این توافق کردهای سوریه «حقوق قانون اساسی» خود را، از جمله استفاده و آموزش زبان کردی که برای دههها تحت حکومت اسد ممنوع بود، به دست خواهند آورد.
همچنین صدها هزار کرد که در طول جنگ داخلی تقریباً ۱۴ ساله سوریه آواره شدهاند به خانههای خود بازخواهند گشت.
این توافق همچنین میگوید تمامی سوریها، بدون توجه به مذهب یا قومیت خود، بخشی از روند سیاسی در این کشور خواهند بود.
حاکمان جدید سوریه، در تلاش برای اعمال اقتدار خود در سراسر کشور و دستیابی به توافقهای سیاسی با سایر جوامع اقلیت، به ویژه دروزیها در جنوب سوریه هستند.
روز دوشنبه دولت سوریه پایان عملیات نظامی علیه شورشیان وفادار به اسد و خاندانش را در بدترین درگیریها از زمان پایان جنگ داخلی اعلام کرد.
اعلامیه وزارت دفاع پس از حمله غافلگیرکننده افراد مسلح از جامعه علوی به یک گشت پلیس در نزدیکی شهر بندری لاذقیه در روز پنجشنبه منتشر شد که درگیریهای گسترده در سراسر منطقه ساحلی سوریه را در پی داشت.
اگرچه ضد حمله دولت توانست تا حد زیادی شورش را مهار کند، اما تصاویری از حملات تلافیجویانه علیه جامعه اقلیت علوی منتشر شد.
دیدهبان حقوق بشر سوریه، یک گروه ناظر جنگ مستقر در بریتانیا، اعلام کرد ۱۱۳۰ نفر در این درگیریها کشته شدهاند که ۸۳۰ نفر از آنها غیرنظامی بودهاند.
احمد الشرع روز گذشته گفت که حملات تلافیجویانه علیه غیرنظامیان علوی و بدرفتاری با زندانیان «مواردی استثنائی» بوده و قول داد که با تشکیل کمیتهای برای تحقیق، عاملان را سرکوب کند.
با این حال این اتفاقات باعث نگرانی دولتهای غربی، که احتمالا قصد لغو تحریمهای اقتصادی علیه سوریه را دارند، شده است.
مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده، روز یکشنبه در بیانیهای از مقامات سوریه خواست تا «عاملان این کشتارها را پاسخگو کنند». روبیو گفت ایالات متحده «در کنار اقلیتهای مذهبی و قومی سوریه، از جمله جوامع مسیحی، دروزی، علوی و کرد، ایستاده است».