صندوق بینالمللی پول روز سهشنبه چهارم مرداد هشدار داد که جهان احتمالا به زودی در آستانه یک رکود جهانی قرار خواهد گرفت.
این نهاد بین المللی میگوید٬ چنین پیشبینی مبتنی است بر این که رشد اقتصادی ایالات متحده، چین و اروپا در رویارویی با بحرانها، سریعتر از پیشبینیهای قبلی کُند خواهد شد.
به گفته صندوق بینالمللی پول، چشم انداز اقتصادی در ماههای اخیر به طور قابل توجهی تیره شده است زیرا جنگ در اوکراین، تورم و بیماری همهگیر کووید، همه قارهها را تحت تاثیر خود قرار داده است.
طبق این گزارش، اگر انبوه تهدیدها همچنان تشدید شود، اقتصاد جهان با یکی از ضعیفترین سالهای خود از سال ۱۹۷۰، دورهای از رکود تورمی شدید در سراسر جهان مواجه خواهد شد.
پییر-اولیویه گورینچاس، اقتصاددان ارشد صندوق بین المللی پول پس از انتشار پیش بینیهای اقتصادی این نهاد مالی بین المللی، گفته است، «جهان ممکن است به زودی در آستانه یک رکود جهانی قرار بگیرد، تنها دو سال پس از رکود قبلی.»
این اقتصاددان نوشت که به زبان ساده، چشم انداز اقتصاد جهانی «به طور فزایندهای تاریک است».
صندوق بینالمللی پول، پیشبینی رشد جهانی خود را نسبت به پیشبینی بهار سال جاری کاهش داد و پیشبینی کرد که تولید در سال ۲۰۲۲ از ۶.۱ درصد در سال گذشته به ۳.۲ درصد کاهش خواهد یافت.
این گزارش اضافه کرده است، انتظار می رود رشد اقتصادی در سال آینده بیشتر در کند شود، در حالی است که بانکهای مرکزی در سراسر جهان تلاش خواهند کرد که برای مهار تورم نرخ بهره را افزایش دهند.
علاوه بر این پیشبینی میشود تورم سریعتر و گستردهتر از پیش بینی صندوق بین المللی افزایش یابد. طبق این پیش بینی قیمتها نیز در کشورهای ثروتمند بیش از شش و نیم درصد و در کشورهای در حال ظهور تا ۹ ونیم درصد افزایش خواهد یافت.
این پیشبینی در حالی است که با سپری شدن دوران کرونا، اقتصاد جهان به تازگی رشد خود را آغاز کرده بود.
راديو فردا (با استفاده از نیویورک تایمز)