با اندوه و تاسف فراوان باخبر شدیم که رفیق طیفور بطحایی چهره سیاسی شناخته شده، فیلمساز، نویسنده و مترجم، پس از سالها پیکار بی امان با بیماری سرطان، روز پنجشنبه ۲۰ شهریور (۱۰ سپتامبر) از میان ما رفت.
رفیق طیفور در ۱۷ اسفند ۱۳۲۵ در سنندج بدنیا آمد. دوره دبستان و دبیرستان را در همان شهر به پایان برد و سپس ۲ سال دوره سربازی را به عنوان معلم سپاه دانش درترکمن صحرا گذراند. پس از فارغ تحصیل شدن در رشته فیلمبرداری از «مدرسه عالی سینما و تلویزیون تهران» در تلویزیون شهر شیراز مشغول بکار شده و در همان دوران با کرامت دانشیان آشنا شد. پس از دستگیری در سال ۱۳۵۲ هم پرونده خسرو گلسرخی وکرامت دانشیان در پرونده معروف به « ۱۲ نفر» بود و در دادگاه اول به اعدام و سپس به حبس ابد محکوم شد. رفیق طیفور در آستانه انقلاب ۵۷ همراه هزاران زندانی سیاسی دیگر از زندان آزاد گردید و پس از بازگشت به کردستان، به صفوف حزب دمکرات کردستان پیوست و مدتی در رهبری آن حزب مسئولیت داشت. پس از کناره گیری از حزب، در تشکیل سازمان آزادی کار ایران فعالانه شرکت کرد و فعالیت سیاسی تشکیلاتی خود را با این سازمان ادامه داد.هرچند وی پس از مدتی از فعالیت تشکیلاتی فاصله گرفت اما همواره با توجهی خاص، مسائل سیاسی ایران را از نزدیک و با دقت دنبال می کرد. وی با پشتکاری قابل تحسین ضمن کار نویسندگی و ترجمه، به آموزش سینما در مدارس سوئد نیز مشغول بود.
نگاه عمیق به مسائل اجتماعی، فروتنی، صراحت کلام و تیزبینی سیاسی از جمله خصوصیات برجسته رفیق طیفور بودند. آشنایی با عرصه های گوناگون هنری و فرهنگی، تسلط بر ادبیات فارسی و کردی از دیگر توانایی های رفیق طیفور بود که تمام کسانی را که با او دیدارو گفتگو می کردند ، تحت تاثیرغنای فرهنگیش قرار می داد.
با مرگ این مبارز پویا و فداکار، جنبش آزادیخواهی و برابری طلبی در ایران و بطور اخص جنبش ملی دمکراتیک در کردستان یکی همراهان دیرینه و برجسته خود را از دست داد.
ما ضمن همدردی عمیق با بازماندگان، از دست دادن رفیق طیفور بطحایی را به ژیلای گرامی، همسر فداکار و خستگی ناپذیرش، آیدا و هژان فرزندان عزیز آنها ، خانواده، دوستان و آشنایان و همه مردم آزاده و آزادیخواه صمیمانه تسلیت می گوییم.
کمیته مرکزی سازمان اتحاد فداییان خلق ایران
جمعه ۲۱ شهریور ۱۳۹۹ / ۱۱ سپتامبر ۲۰۲۰