نمیتوان انتظار داشت که حکومت جمهوری اسلامی بدون فشار و مبارزه در برابر مطالبات کارگران عقب نشینی کند و به خواستههای آنان پاسخ مثبت دهد. یکی از مطالبات امروزی و عاجل جنبش کارگری، باز پس گرفتن اموال رشوه داده شده از سازمان تامین اجتماعی و کوتاه کردن دست عناصر و عوامل ضد کارگر از این اموال، و کنترل آن ها توسط نمایندگان کارگران و مزد و حقوق بگیران است
اطلاعيه کميته مرکزی سازمان اتحاد فدائيان خلق ايران :
علیه دستبرد به دارائی سازمان تامین اجتماعی مبارزه کنیم!
کمیسیون تحقبق مجلس شورای اسلامی، سعید مرتضوی مدیر پیشین سازمان تامین اجتماعی ایران را متهم به فساد و تخلفات گسترده مالی بالغ بر دهها هزار میلیارد تومان در این سازمان نموده است. در گزارش این کمیسیون، واگذاری بیش از 138 کارخانه از اموال این نهاد به رایگان به «بابک زنجانی» و پرداخت رشوههای خارج از عرف و با مبالغ بسیار بالا به وزیران وقت کار، نمایندگان مجلس، مدیران و معاونان وقت سازمان تامین اجتماعی، تعدادی از نمایندگان کارگران در تشکلهای عالی کارگری و… در سال ۹۱ و نیمه اول سال ۹۲ (دوره ریاست سعید مرتضوی بر سازمان) مورد تاکید قرار گرفته است. سعید مرتضوی خود اعلام کرده است که به 285 نماینده مجلس از محل صندوق سازمان تامین اجتماعی کارت هدیه و بن خرید پرداخته است.
سازمان تامین اجتماعی در دهه 1330 و بدنبال اعتصابات کارگری و برای حمایت از کارگران تشکیل شد. وظیفه اصلی این سازمان پوشش بیمه های درمانی، بیکاری، بازنشستگی و ازکارافتادگی است. منبع اصلی تامین هزینه های ان نیز از محل حق بیمه ای است که از سوی کارگران و کارفرمایان مطابق قانون پرداخت می شود. در واقع دارائی های صندوق سازمان تامین اجتماعی، حاصل زحمت و دسترنج میلیونها کارگر است.
سیاستهای ضد کارگری جمهوری اسلامی درحوزه تأمین اجتماعی عمدتا درراستای حذف، تحدید و نقض، مسخ کردن تعهدات دولت در این حوزه، خصوصی سازی هر چه گسترده تر حوزه درمان و بهداشت، محروم کردن هرچه بیشتر کارگران و بازنشستگان و مستمری بگیران در برخورداری از حقوق بیمه های تأمین اجتماعی، بازنشستگی و بیکاری، است. علاوه بر این سالهاست که بسیاری از بنگاهها و شرکتهای خصوصی و دولتی از پرداخت بدهی های خود به صندوق تامین اجتماعی سرباز می زنند. همچنین، انجماد وعدم افزایش واقعی دستمزدها در دورههای طولانی، سوء مدیریت دزدی و فساد این مجموعه کم نظیر ثروتمند و بزرگ را به آستانه ورشکستگی سوق داده بگونه ای که از پرداخت حقوق بازنشستگان در موعد مقرر باز مانده است.
یکی از مهمترین مطالبات کارگران در سالهای اخیر، نظارت بر سازمان تامین اجتماعی از طریق نمایندگان واقعی خود بوده است. این مطالبه چیزی نیست جز نظارت و کنترل و اداره سازمانی که با پول کارگران و برای پاسخگوئی به بخشی از نیازهای آنان تشکیل شده است. برخورداری کامل از حق بیمه و تامین اجتماعی شامل حقوق بازنشستگی و از کارافتادگی و بیمه بیکاری یکی ازمطالبات پایه ای طبقه کارگر است. برای اداره صحیح و جلوگیری از حیف و میل و دزدی، سازمان تامین اجتماعی باید زیر نظارت مستقیم کارگران اداره شود.
در شرائط بحران اقتصادی کنونی، تورم سرسام آور و افزایش بیرویه قیمتها و افزایش بیکاری، کارگران و مزد بگیران بیش از هر زمان دیگر به پوشش بیمههای اجتماعی نیازمندند. در چنین شرائطی دولت موظف است ضمن تامین منابع مالی لازم برای پوشش کامل بیمه های اجتماعی، نسبت به استرداد اموال به سرقت رفته و پولهائی که به وزرا و نمایندگان مجلس و غیره پرداخت شده است اقدام کند. همزمان لازم است تا در اداره این سازمان نمایندگان واقعی کارگران شرکت کنند.
نمیتوان و نباید از طرح مطالبات فروکاست و همچنین نمیتوان انتظار داشت که حکومت جمهوری اسلامی بدون فشار و مبارزه در برابر مطالبات کارگران عقب نشینی کند و به خواستههای آنان پاسخ مثبت دهد. یکی از مطالبات امروزی و عاجل جنبش کارگری، باز پس گرفتن اموال رشوه داده شده از سازمان تامین اجتماعی و کوتاه کردن دست عناصر و عوامل ضد کارگر از این اموال، و کنترل آن ها توسط نمایندگان کارگران و مزد و حقوق بگیران است.
کمیته مرکزی سازمان اتحاد فدائیان خلق ایران بر این باور است که برون رفت از چنین وضعیتی نيازمند گسترش مبارزه در همه عرصه ها و برای همه خواستها و مطالبات کارگران و از جمله برخورداری از بیمه های اجتماعی است. زمینههای عینی و ضرورت ها و مطالبات پایه ای جنبش کارگری علی رغم سرکوب شدید این جنبش، حبس، زندان و سرکوب فعالان کارگری کماکان به قوت خود باقی است و همچنان تعمیق و گسترش بیش تر یافته است.
گسترش مبارزه و پیوند میان جنبش کارگری و دیگر جنبشهای صنفی و اجتماعی مبارزه برای نان و مبارزه برای آزادی ودموکراسی را تقویت می کند. جنبش کارگری ایران و دیگر جنبش های اجتماعی با طرح مطالبات خود و مبارزه برای تحقق آن ها میتوانند استبداد حاکم را به عقب نشینی وادار کرده زمینه برای برچیدن آن فراهم سازند.
کمیته مرکزی سازمان اتحاد فدائیان خلق ایران
چهارشنبه ۲۰ آذر ۱٣۹۲ برابر ۱۱ دسامبر ۲۰۱٣