مجازات اعدام علیه بزهکاران نیز، هدف پیشگیری از جرم را دنبال نمی کند و در صدد انتقام از مجرم است. ما حرکت در جهت لغو اعدام و دامن زدن به جنبشی علیه اعدام را مثبت دانسته و به رغم محدودیت هائی که در پیام ” کارزار لغو گام به گام اعدام (لگام) جهت حذف هرچه سریع تر شیوه های بیرحمانه ی اعدام ”وجود دارد، صدور آن را به سود دموکراسی دانسته از آن استقبال می کنیم
اطلاعيه کميته مرکزی سازمان اتحاد فدائيان خلق ايران :
از کارزار لغو اعدام پشتیبانی می کنیم
جمهوری اسلامی حکومتی است که به خشونت و کشتار و اعدام باور دارد و آن را،راه حل برخورد با مشکلات می پندارد. تنها طی پنج سال گذشته بیش از 3 هزار نفر به جوخه مرگ سپرده شده اند. مجازات مرگ در جمهوری اسلامی به یک روش عادی تبدیل شده است و این در حالی است که در بسیاری از کشور های جهان این نوع مجازات به کلی برانداخته شده است. جمهوری اسلامی از همان ابتدای به قدرت رسیدنش چوبه های دار را برپا کرد. ابتدا از وابستگان به رژیم گذشته و سلطنت طلبان شروع کرد و سپس نوبت به نیروهایی رسید که در انقلاب مشارکت داشتند و امروز هر مخالفی چه مذهبی و چه لائیک، چه چپ و چه راست، در صورتی که با دستگاه ولایت مخالفت داشته باشد و با آن به مبارزه برخیزد، به اعدام تهدید می شود. اعدام فقط ابزار حکومت برای مقابله با مخالفان سیاسی نیست. وسیله ای است برای مقابله با سایر جرایم و بزهکاری های غیر سیاسی. آمار شهروندانی که به دلایل غیرسیاسی اعدام شده اند از اعدام های سیاسی بسیار فراتراست.
اعدام مجازاتی است غیر انسانی که هنوز در برخی از کشورهای دموکراتیک نیز این مجازات ضد انسانی کنار گذاشته نشده است. اما در جمهوری اسلامی اشکالی از اعدام رایج است که مشابه آن را فقط می توان در قرون وسطی و برخی از کشورهای عقب مانده، مشاهده نمود. سنگسار، دار زدن با جرثقیل در ملاء عام از نمونه های بغایت غیر انسانی احکام اعدام هستند که در جمهوری اسلامی بدون هیچ شرمی اجرا می شود. ننگ رکورد اعدام در جهان به نسبت جمعیت، از آن جمهوری اسلامی است. این حکومت در این زمینه کاملا یکتا و بی همتاست. فقط از انتخابات 24 خرداد ماه گذشته تا کنون بیش از 300 تن از هموطنان ما به بهانه های مختلف به جوخه مرگ سپرده شده اند.
مخالفت با اعدام در گذشته و در اوایل انقلاب از طرف جریانات مدافع آزادی در ایران چندان طرفداران نیرومندی نداشت. اما سالهاست که صدای اعتراض به اعدام در میان نیروهای مدافع دموکراسی پر طنین شده است. در این زمینه، هم صدا با مدافعان حقوق بشر، جریانات سیاسی نیز بارها مخالفتشان را با اعدام اعلام نموده اند. اخیرا نیز، تعدادی از هموطنان ما در داخل کشور فراخوانی با عنوان ” کارزار لغو گام به گام اعدام (لگام) جهت حذف هرچه سریع تر شیوه های بیرحمانه ی اعدام ” داده و خواهان دامن زدن به کارزار وسیع علیه اعدام شده اند. این هموطنان در فراخوان خود به درستی نوشته اند که “ترویج و نهادینه کردن خشونت، مردم هر جامعه را از حرکت در مسیر بایسته خویش باز میدارد”.
کمیته مرکزی سازمان اتحاد فدائیان خلق ایران مخالف حکم اعدام بوده و آن را مجازاتی غیر انسانی می داند و علیه آن و برای برچیدن آن، مبارزه می کند و می کوشد به سهم خود حرکت همه نیروهائی را که برای لغو اعدام تلاش می کنند، تقویت نماید. مجازات اعدام علیه بزهکاران نیز، هدف پیشگیری از جرم را دنبال نمی کند و در صدد انتقام از مجرم است. ما حرکت در جهت لغو اعدام و دامن زدن به جنبشی علیه اعدام را مثبت دانسته و به رغم محدودیت هائی که در پیام ” کارزار لغو گام به گام اعدام (لگام) جهت حذف هرچه سریع تر شیوه های بیرحمانه ی اعدام ”وجود دارد، صدور آن را به سود دموکراسی دانسته از آن استقبال می کنیم. همزمان از همه جریانات سیاسی و نهادهای دموکراتیک می خواهیم به اشکال مختلف کارزار علیه اعدام در ایران را تقویت کرده و با تشدید مبارزه نگذارند جمهوری اسلامی بیش از این علیه مردم خشونت اعمال نماید.
کمیته مرکزی سازمان اتحاد فدائیان خلق ایران
چهارشنبه ۱٣ آذر ۱٣۹۲ برابر ۴ دسامبر ۲۰۱٣