اعتراض به ﺍﺧﺘﻨﺎﻕ، ﺳﺎﻧﺴﻮﺭ، ﺍﺭﻋﺎﺏ ﻭ شکنجه و دفاع ازآزادی بیان، قلم و اندیشه و به چالش کشیدن شیوه حکمرانی خمینی و روحانیونی که در حال قبضه کردن تمامیت قدرت سیاسی در ایران بودند، آقای حاج سید جوادی را در لیست سیاه آنان قرار داد. او که خود را درخطر می دید مجبور شد مدتی مخفی شود و سپس همچون دهها هزار فعال سیاسی ، روشنفکر، روزنامه نگار، نویسنده، هنرمند و…جاده تبعید را در پیش گیرد و دور از ایران، سرزمینی که به آن وابستگی بسیار داشت، در فرانسه پناهنده شود. وی در تبعید نیز به فعالیت نویسندگی خود ادامه داد
اطلاعيه سازمان اتحاد فدائيان خلق ايران :
علی اصغر صدر حاج سید جوادی، کنشگر سیاسی، حقوقدان، نویسنده و روزنامه نگار درگذشت
آقای حاج سید جوادی در سال 1303 در قزوین چشم بر جهان گشود و بامداد پنج تیر 1397 با حسرت دیدار دوباره وطن، در پاریس دیده بر جهان فرو بست.
آقای حاج سید جوادی در ماههای گذشته به شدت بیمار بود و یک ماه اخیر را در بیمارستانی در پاریس گذراند و علیرغم عمل جراحیِ چند روز پیش،وضعيت جسمیشان بهبود پیدا نکرد و نهایتا صبح روز سه شنبه، ۲۶ ژوئن (پنج تیر) در گذشت.
علی اصغر حاج سید جوادی تحصیلاتش را در رشته حقوق دانشگاه تهران به پایان برد و در مقطعی هم در فرانسه ادامه تحصیل داد. با این حال در این رشته مشغول به کار نبود و حرفه اصلیاش نویسندگی و روزنامهنگاری بود. او ابتدا در روزنامه اطلاعات و سپس کیهان مشغول به کار شد و هر از گاهی هم در مجله نگین مینوشت اما به دلیل انتقاداتش از حکومت ممنوعالقلم شد.
آقای حاج سید جوادی که از اعضای نخستین کانون نویسندگان ایران بود، در سال ۱۳۵۵ در نامهای سرگشاده به شاه ایران به شدت از سیاستهای وی انتقاد کرد و نوشت که “صدای فرورویختن سقف حکومت را میشنوم”.
هر چند آقای حاج سید جوادی در ماههای آغازین انقلاب بهمن از خمینی پشتیبانی کرد اما با گذشت کمتر از 4 ماه ،با انتشار مقاله « صدای پای فاشیسم» نسبت به خطر استقرار استبداد مذهبی در ایران هشدار داد .
اعتراض به ﺍﺧﺘﻨﺎﻕ، ﺳﺎﻧﺴﻮﺭ، ﺍﺭﻋﺎﺏ ﻭ شکنجه و دفاع ازآزادی بیان، قلم و اندیشه و به چالش کشیدن شیوه حکمرانی خمینی و روحانیونی که در حال قبضه کردن تمامیت قدرت سیاسی در ایران بودند، آقای حاج سید جوادی را در لیست سیاهآنان قرار داد . او که خود را درخطر می دید مجبور شد مدتی مخفی شود و سپس همچون دهها هزار فعال سیاسی ، روشنفکر، روزنامه نگار، نویسنده، هنرمند و…جاده تبعید را در پیش گیرد و دور از ایران، سرزمینی که به آن وابستگی بسیار داشت، در فرانسه پناهنده شود. وی در تبعید نیز به فعالیت نویسندگی خود ادامه داد.
آقای حاج سید جوادی هر آنجا که می توانست در تجمعات اعتراضی که در پاریس برعلیه دستگیری ، شکنجه و اعدام در ایران برگزار می شد شرکت می کرد.
این انسان آزاده و روشنفکر متعهد، آخرین باردر روز 29 آوریل 2018 با تنیخسته و بیمار ، در تجمع اعتراض به صدور حکم اعدام برای رامین حسین پناهی، زندانی سیاسی کرد، در میدان رپوپلیک (جمهوری) پاریس شرکت کرد و از ایرانی که در چنگال اسارت مذهبی و سیاسی روحانیون گرفتار است و در دفاع از حقوق انسانی سخن گفت. حضورش براستی نیروبخش و دل گرم کننده بود.
سازمان اتحاد فدائیان خلق ایران درگذشت آقای علی اصغرصدر حاج سید جوادی را به همسرشان ،خانم کیان کاتوزیان و دختران و سایربستگان، دوستان و همراهان تسلیت میگوید.
سازمان اتحاد فدائیان خلق ایران
سهشنبه ۵ تير ۱٣۹۷ – ۲۶ ژوئن ۲۰۱٨