آبان ماه فرا رسیده است و می بایست آنرا به یاد آورده و گرامی بداریم، چرا که آبان 1398 نقطه عطفی است درمبارزات دلاورانه مردم میهنمان علیه رژیم “جمهوری اسلامی” که در بیش از صد شهر ایران در اعتراض به گرانی سه برابری نرخ بنزین بوقوع پیوست و به سبعانه ترین شکل ممکن به وسیله نیروهای رژیم به شدت سر کوب شد . طبق آمارهای موجود و مختلف، حداقل ۱۵۰۰نفر کشته و چندین هزار نفر دستگیر و زندانی شدند که برخی از آنان نیز هنوز در زندانهای رژیم محبوس هستند. آبان امسال نیز کارگران وسایرزحمتکشان کشورمان به انحا مختلف در برابر ساختار حاکم ایستاده و مبارزه کردند. اعتصاب و تجمع کارگران در بخش های خصوصی و دولتی ،اعتراض معلمان در مراکز استانها در بیش از شصت شهر کشور، اعتراضات بازنشستگان در مناطق مختلف کشور و مبارزه کشاورزان و سایر اقشار جامعه در اعتراض به مدیریت به غایت غلط آب، از جمله مبارزاتی بوده که علیه حاکمان بی لیاقت و مافیایی، انجام شده است .
در کل شمار حرکات اعتراضی در آبان ماه ۱۵۸ مورد بوده که از این میان حرکات اعتراضی طبقه کارگر ۱۱۸ مورد واعتراضات دیگر زحمتکشان شهرو روستا ۴۰ مورد بوده است .
اشکال اعتراضات کارگری:
اعتصاب ۲۱ مورد ،تجمّعات اعتراضی ۷۱ مورد واعتراضات از طریق رسانه ها ۲۶ مورد
دلایل اعتراضات کارگری :
حقوق های معوقه ۲۳ مورد
دیگردلایل اعتراضات ۹۵ مورد بوده است.اعتراض به عدم همسان سازی، طبقه بندی مشاغل، همبستگی طبقاتی، سطح پایین دستمزد، نبود امنیت شغلی و معیشتی، تبعیض در پرداخت ها، اعتراض به اخراج ها، اعتراض به بازداشت همکاران از جمله دلایل مهمی بوده که کارگران را به میدان مبارزه کشانده است.
حرکات اعتراضی سایر زحمتکشان ۴۰ مورد بوده که شامل :
کشاورزان و دامداران ۱۲ مورد، کسبه ۱۵ مورد، ناشنوایان ۳ مورد، اعتراض به سیستم درمان ۳ مورد، دانشجویی ۱ مورد و مال باختگان۶ مورد است .
در زیر به نمونه هایی از مبارزات و مشکلات کارگران و دیگر زحمتکشان اشاره ای داریم:
-اعتراضات کارگران سد شفا رود رضوان شهر نسبت به بلاتکلیفی شغلی و پرداخت قطره چکانی ماه ها حقوق معوقه و وعده های توخالی مسئولان با برپایی تجمع در ورودی کارگاه
-کارگران پروژه های مجتمع مس سرنگون ورزقان نسبت به عدم تخصیص پاداش معترض هستند و نیروهای شرکت آهن آجین شاغل در پروژه های لیچینگ در اعتراض به همین موضوع دست به تجمع زدند.
-کارگران بازنشسته صنعت فولاد کشور برای پاسخ مثبت دادن به فراخوان تجمع اعتراضی سراسری نسبت به عدم همسان سازی حقوق از شهرهای اصفهان، اهواز، زیرآب،سمنان،سنگرود،شاهرود، طبس، کرمان، مبارکه،مشهد راهی پایتخت شدند ودر محل ساختمان صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد تجمع کردند. کارگران به صورت نمادین با پهن کردن سفره خالی خواهان مطالبات خود شدند.آنها خواهان مستمری بالاتر از خط فقر،درمان رایگان و اصلاح احکام همسان سازی شدند .
-اعیاد کیانی کارگر شهرداری خرمشهر بدلیل جمع آوری نشدن زباله مورد حمله خانوادگی عادل چلداوی عضو شورای شهر قرار گرفت و در بیمارستان بستری شد.این کارگر در حین انجام کار مورد فحاشى و ضرب و شتم قرار گرفته و چشمش بشدت آسیب دیده است.
-کارگران پتروشیمی گچساران نسبت به سطح پایین دستمزد و عدم پرداخت به موقع حقو ق و شرایط سخت کار مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. در همین رابطه و اعتراض به اخراج همکاران در پتروشیمی آبادان ،رازی و جاسک کارگران اقدام به اعتصاب کردند.
-تجمع اعتراضی ناشنوایان در چند شهر از جمله یزد و أصفهان نسبت به مشكلات معیشتی،بیکاری، تورم و گرانی ،سمعک و باطری سمعک و عدم اجرای قانون معلولان مقابل إدارات کل بهزیستی استان مربوطه
-تجمع اعتراضی معلمان سراسر کشوردر ۲۷ مرکز استان(جلو ادارات کل آموزش و پرورش استان )و بیش از ۶۲ شهرستان(جلو ادارات آموزش و پرورش) و در تهران جلو مجلس شوراي اسلامی در اعتراض به رتبه بندی و وعده های تو خالی مسیولان،بخشی از شعار های فرهنگیان به شرح زیر است: فرهنگی در عزابه هییت رییسه در خوابه،وعده زیاد شنیدیم عدالتی ندیدیم، معلم می میرد حقه نمی پذیرد.
-کارگران بازنشسته، از کار افتادگان و مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی نسبت به عدم همسان سازی حقوق، مستمری بالاتر از خط فقر،درمان رایگان ،خدمات رفاهی و وام مناسب، در شهر های اهواز،تبریز، دامغان، رشت، تهران، کرمانشاه و مشهد مقابل إدارات تامین اجتماعی تجمع و اعتراض کردند.
-اعتصاب چندین روزه کارگران معدن سرب و روی گوجهر راور نسبت به سطح پایین حقوق و بر پایی تجمع مقابل اداره کل کار استان کرمان
-تجمع و اعتراض پرستاران سازمان تامین اجتماعی کشور نسبت به عدم پاسخگویی به مطالبات مقابل مجلس رژیم
-اعتصاب کارگران معادن زغال سنگ بخش خصوصی نسبت به سطح پایین حقوق، عدم همسان سازی و وعده های تو خالی و در ضمن تجمع خانوادگی مقابل استانداری کرمان و همچنین بخش دولتی این معادن در اعتراض به واگزاری به بخش خصوصی
و طبق معمول کارگران شهر داری ها در بیش از۱۵ شهر تجمع و اعتراض داشتندنسبت به حقوق های عقب افتاده و سطح پایین حقوق
در سایر بخش ها نیز به اعتراضات مداوم و گسترده کشاورزان اصفهان به خاطر حق آبه که در نهایت به پشتیبانی گسترده مردم أصفهان و اعتراض به خشک کردن زاینده رود انجامید و همچنین تداوم آن بوسیله مردم چهار محال و بختیاری که هم چنان ادامه دارد.
نکته قابل توجه گسترش اعتصابات گسترده کارگری وتظاهرات وسیع سایر اقشارجامعه علیه کلیت نظام اسلامی در این ماه بودیم.
حوادث محیط کار: در این ماه ۴۱ کارگربر اثر حوادث محیط کار جان خود را از دست دادند و۷۲ نفرمصدوم شدند. بیشترین کارگران جان باخته در اثر سقوط از ارتفاع و نداشتن وسایل ایمنی در محیط بوده است و مصدوم ها هم بیشتر در اثر فرسودگی وسایل نقلیه ای است که به عنوان سرویس ایاب و ذهاب مورد استفاده قرار گرفته و باعـث تصادفات مکرر بوده است .لازم به ذکر است که شمار حوادث کاری بیش از آمارموجود و در دسترس می باشد زیرا بخش وسیعی از آمار حوادث کار در نظام اسلامی از نظر ها مخفی می ماند.
کمیسیون کارگری سازمان اتحاد فدائیان خلق ایران
دوشنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۰ – ۶ دسامبر ۲۰۲۱