اطلاعيه : علیه تخریب محیط زیست از خواست مردم خوزستان پشتیبانی می کنیم

در نتیجه تصمیم مقامات مسئول حکومت، برای انحراف آب کارون به سمت فلات مرکزی کشور، نه تنها آب رودخانه کارون، که بزرگترین و پرآب ترین رودخانه کشور بوده است، کم آب شده است، بلکه تالاب های خوزستان به ویژه تالاب هور العظیم به دلیل سد سازی های بدون برنامه، خشک شده، در نتیجه به افزایش دمای هوای این منطقه انجامیده است. افزون بر این با حذف بودجه مقابله با طوفان شن و ریزگردها، شهر اهواز به آلوده ترین شهر دنیا تبدیل شده است

اطلاعيه کميته مرکزی سازمان اتحاد فدائيان خلق ايران :

علیه تخریب محیط زیست از خواست مردم خوزستان پشتیبانی می کنیم!

امروز پنجشنبه، هزاران تن از مردم شهر اهواز به عنوان اعتراض به سیاست حکومت جمهوری اسلامی، که به کم آبی رودخانه کارون و خشک شدن تالاب هور العظیم انجامیده است، در جاده ساحلی روبروی سیلو، نزدیک به پل کابلی شهر اهواز اجتماع کردند و اعتراض خود را نسبت به سیاست های حکومت که به تخریب محیط زیست انجامیده است، اعلام داشتند.
جمهوری اسلامی طی بیش از سی سال حکومت خود علاوه بر تجاوز به جان و مال مردم، محیط زیست را نیز با بی مسئولیتی، بی برنامگی و ندانم کاری های خود تخریب کرده و حتی هوای تنفس مردم را نیز آلوده نموده است. در نتیجه تصمیم مقامات مسئول حکومت، برای انحراف آب کارون به سمت فلات مرکزی کشور، نه تنها آب رودخانه کارون، که بزرگترین و پرآب ترین رودخانه کشور بوده است، کم آب شده است، بلکه تالاب های خوزستان به ویژه تالاب هور العظیم به دلیل سد سازی های بدون برنامه، خشک شده، در نتیجه به افزایش دمای هوای این منطقه انجامیده است. افزون بر این با حذف بودجه مقابله با طوفان شن و ریزگردها، شهر اهواز به آلوده ترین شهر دنیا تبدیل شده است. چند سالی است که این ریزگردها نه تنها خوزستان، بلکه هوای مرکز ایران و طهران را نیز آلوده نموده است. اهمیت توجه به این آلودگی و مقابله با آن در این است که ذرات آلاینده هوا با غلظت 25 میکروگرم برای جان انسانها خطر ایجاد می کند و متخصصین کشور، این میزان از آلودگی را، کشنده می دانند. این در حالی است که بنا بر آمارهای رسمی هواشناسی رژیم، در شهر اهواز، غلظت این مواد خطرناک در بیشتر روزهای سال از 4000 میکروگرم در متر مکعب گذشته و در مواقعی نیزبه 9400 میکروگرم در مترمکعب نیز رسیده است.
یکی از عوارض آلودگی هوا در خوزستان و به ویژه در شهر اهواز باران های اسیدی بوده که بیماری و تنگی تنفس هزاران تن از مردم این منطقه را درپی داشته است. اوضاع به قدری خطرناک شده بود که نه تنها درمانگاهها و بیمارستان های اهواز، بلکه سایر شهرهای خوزستان نظیر آبادان، خرمشهر، امیدیه، ماهشهر، حمیدیه و سوسنگرد به حالت آماده باش بوده اند. بنا بر آماری که توسط معاون درمان دانشگاه جندی شاپور بیان شد، پس از بارش باران‌های اسیدی، افرادی که دچار تنگی‌نفس و حمله‌های تنفسی مشابه شده‌اند، 19هزار و یکصد نفر بوده است. او اعلام نمود که پیگیری‌ها نشان ‌می‌دهد در شهر امیدیه 500نفر، در سوسنگرد 400نفر، در حمیدیه 300نفر و در ماهشهر هم حدود 200نفر با علایم مشابهی به‌دلیل حمله‌های تنفسی ناگزیر شده اند به بیمارستان‌ها مراجعه کنند.

مردم خوزستان و به ویژه مردم اهواز این چندمین بار است که در اعتراض به آلودگی هوا دست به تظاهرات می زنند. در تظاهرات گذشته که در روز 5شنبه هفتم آذرماه برابر 28 نوامبر برگزار شد، پس از تظاهرات شماری از شرکت کنندگان در تظاهرات در منازلشان بازداشت شدند. آلودگی هوا تا کنون جان تعداد زیادی از هموطنان خوزستانی ما را ستانده است و مقامات حکومتی اعلام آمار تلفات آلودگی هوا را ممنوع کرده اند. کارشناسان محیط زیست یکی از دلایل شدت گرفتن ریزگردها را خشک شدن تالاب هورالعظیم می دانند. این تالاب به “واسطه سدسازی بر روی رودخانه های کرخه و دویریج و میمه و همچنین طرح امنیتی سپاه پاسداران موسوم به طرح دایک وحفر بیش از 100 چاه نفت و تاسیس دکل های نفتی و ساخت کیلومترها جاده توسط شرکت نفت، خشکانده شده است. خشک شدن این تالاب یکی ازعلل اصلی طوفان های شن اهواز است”.
کمیته مرکزی سازمان اتحاد فدائیان خلق ایران ضمن پشتیبانی از حرکت مردم در شهر اهواز در اعتراض به بی توجهی مسئولان حکومتی نسبت به مقابله با آلودگی هوا، مساله تخریب محیط زیست را یکی از بلایائی می داند که طی حکومت جمهوری اسلامی تشدید و به صورت بسیار خطرناکی درآمده است. ما بر این باوریم که اگر بخشی از درآمد نفت برای بهبود محیط زیست مردم و مقابله با طوفان شن و ریزگردها هزینه می شد ابعاد تخریب محیط زیست به این نقطه بحرانی و فاجعه زیست محیطی کنونی، نمی رسید.

کمیته مرکزی سازمان اتحاد فدائیان خلق ایران

جمعه 29 آذر 1392 برابر 20دسامبر 2013