“به نام مردم محروم و فراموش شده تکاب ، به نام کارگران زجر کشیده کارخانه طلای معدن آق دره و به نام و به یاد کارگرانی که درهشت سال تولید طلا هفت نفرشان بی صدا و مظلومانه جان باختند ، به نام کارگرانی که بعد از هشت سال بردهداری ناباورانه اخراج شدند و به یاد و نام شهری که امروزها سر در گریبان به نظاره ستمی نشسته که سالهاست زمهریر معادن طلایش گرسنگی و فقر را تجربه میکند …..
اطلاعيه کميته مرکزی سازمان اتحاد فدائيان خلق ايران :
در حمایت از حقوق معدنچیان آق قلا و اعتراض به اجرای حکم شلاق وزندان علیه زحمتکشان معترض
خبر اجرای مجازات شلاق در حق کارگران معترض و اخراجی معدن طلای آق قلعه واقع در شهرستان تکاب چنان بهتانگیز و نفرت آفرین بود که دروازهای بسته رسانههای زیر سلطه استبداد را شکست و نه تنها مردم ایران که افکار عمومی جهان را نیز تکان داد. این روزها رسانههای پیگیر اخبار ایران پر است از بیانیهها و نامههائی که ضمن محکوم کردن این اقدام ضد بشری حکومت اسلامی در ایران، خواستار دادخواهی در قبال این بیدادگری وحشیانه در مجامع بینالمللی علیه سردمداران ضد کارگر جمهوری اسلامی هستند. دهها نهاد و انجمن کارگری و حقوق بشری، حزب و سازمان مدنی وسیاسی پیگیر این دادخواهی هستند.
ظلم و ستمی که بر کارگران وعموم مردم منطقهای میگذرد که معدن طلا در آن قرار دارد به هیچ وجه امر ساده ای نیست . گوشه هائی ازاین جنایت دولت ستمگر و سرمایه دارانی که از قبل درد و رنج مردم طلا به غارت میبرند در نامه هائی که کارگران اخراجی کارخانه تولید طلای آق دره شهرستان تکاب – آذربایجان غربی مدتها قبل از اعتراض و مجازات شدن خطاب به مسئولان ستمگر و در راس آنها خامنهای نوشته اند دیده میشود.:
“به نام مردم محروم و فراموش شده تکاب ، به نام کارگران زجر کشیده کارخانه طلای معدن آق دره و به نام و به یاد کارگرانی که درهشت سال تولید طلا هفت نفرشان بی صدا و مظلومانه جان باختند ، به نام کارگرانی که بعد از هشت سال بردهداری ناباورانه اخراج شدند و به یاد و نام شهری که امروزها سر در گریبان به نظاره ستمی نشسته که سالهاست زمهریر معادن طلایش گرسنگی و فقر را تجربه میکند ….. آیا مسئولان عالی رتبه نظام میدانند تکاب در کجای کشور قرار دارد و روزانه چند کیلو طلا از روی مردم گرسنه عبور میکند و معادنش چگونه مورد تاختوتاز قرار می گیرد ،آیا مسئولین میدانند زمین چرکین است یعنی چه ؟ تخریب رگههای معدنی ، نابودی اکوسیستم طبیعت ، برداشت غیر اصولی و بیرویه از نواحی پر عیار معدن طلا یعنی چه ؟ یعنی اینکه تولید و سود بیست سال را در هفت سال خلاصه کردن با همان استثمار نیروی کار ارزان منطقه” و یا “ما هشت سال در بزرگترین کارخانه طلای ایران با تمام مصایب قابل تصور با حقوق اندک با بیشترین تولید و بهرهوری کار کردهایم. جدا از اینکه همه ما آلوده به مواد شیمیایی ناشی از استحصال طلا هستیم بیش از یک ماه است اخراج شدهایم و اینک وضعیت ما در ذهن مردم منطقه مظهر محرومیت و رنج است نسل آینده چگونه با این قضایا برخورد خواهد کرد ”
واقعیت این است که صادر کنندگان این احکام جنایتکارانه در ایران ، بر اساس شریعت اسلامی گارگران را به عنوان بردۀ صاحب کار به حساب میآورند و او را فاقد هرگونه حق مطالبه با اعتراض به نقض حقوق انسانی و سلب شدهاش میدانند و درنتیجه اعتراضش را با شلاق و زندان پاسخ میگویند.
سازمان اتحاد فدائیان خلق ایران در حمایت از فریاد دادخواهی زحمتکشان شاغل و اخراجی معدن آق قلا خود را جزئی از کارزار اعتراضی به این اقدامات ضد بشری و ضد کارگری میداند و خواستار مجازات عاملان سرکوب کارگران محروم معدن طلای آق قلعه است.
پیروز باد اتحاد وهمبستگی کارگران و زحمتکشان ایران
برچیده باد بساط و دستگاه سرکوبگر حامی سرمایداران
کمیته مرکزی سازمان اتحاد فدائیان خلق ایران
15 خرداد ۱٣۹۵ – 4 ژوئن 2016